Dnes si ukážeme priamo božský dezert. Je fantasticky krehký, úžasne čokoládový a jednoducho bezkonkurenčný. Kakaové cesto sa skĺbi s lahodným krémom, ktorého chuť Vás uchváti. Dezert je tak úžasne ľahký a nadýchaný, že Vám nikdy nebude stačiť iba jeden kúsok.
Uvidíte. Neotáľajte preto a pustite sa do prípravy tohto fantastického koláča.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 8 dkg múky
- 8 dkg čokolády
- 8 dkg cukru
- 2 lyžice kakaa
- 2 vajcia
- 1 balenie prášku na pečenie
- 1 balenie vanilkového cukru
KRÉM
- 15 dkg cukru
- 5 dl kyslej smotany
- 2 dl mlieka
- 2 balenia vanilkového cukru
- 1 vrecúško krémového alebo vanilkového pudingového prášku
- 20 dkg čokolády (poleva)
- 2 lyžice oleja (poleva)
Takto budeme v recepte postupovať:
- 1. Zmiešajte vajíčka s oboma cukrami. Múku zmiešajte s kakaom, nakrájanými kúskami čokolády a práškom do pečiva a potom pridajte vajcia. Vymastíme a vysypeme plech. Nalejeme na neho cesto a pečieme na 150 stupňov po dobu 15-20 minút. Vyskúšame špajdlou.
- Na krém rozmiešame pudingový prášok v mlieku, pridajte polovicu cukru, a na miernom ohni, za stáleho miešania privedieme k varu. Keď vychladne, pridajte vanilkový cukor, a zvyšný cukor a primiešajte kyslou smotanou. Piškótu pozdĺžne rozkrojte na tri pláty.
- Poskladajte múčnik v štýle korpus, krém, korpus, krém, korpus. Na posledný plát rozpustite čokoládu s olejom..
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept na čokoládový koláč s kyslou smotanou aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú.
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: sussunkfozzunkfinomat.blogspot.com