Už len pomyslenie na ne Nám vytvorí úsmev na tvári. Tento receptík je skutočne návykový a nevieme sa ho dojesť. Odporúčam spraviť hneď dvojitú porciu.
Doprajte si konečne niečo poriadne chutné, nebudete ľutovať 🙂
Šišky nemusia byť vždy iba sladké. Ak žijete v domácnosti s milovníkmi mäsa, môžete pre nich pripraviť túto slanú variantu plnenú práve chutnú mäsovou zmesou.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 500 g mletého mäsa
- 2 cibule
- soľ, korenie (podľa chuti)
zloženie cesta
- 4 šálky múky (3 na cesto, 1 na spracovanie)
- 360 ml vody alebo mlieka
- 2 lyžice cukru
- soľ
- 2 lyžičky suchého droždia
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 bielok
Takto budeme v recepte postupovať:
Zmiešajte mlieko (vodu), múku, cukor, soľ, kvasnice a rastlinný olej. Premiešajte a položte na teplé miesto, aby cesto vykyslo. Polovicu cibule osmažte na panvici, pridajte mäso a opekajte, kým nebude pripravené, potom primiešajte surovú cibuľu. Cesto vyvaľkajte a vykrájajte kruhy s priemerom 6-8 cm. Na stred každého kruhu položte trochu náplne a zabaľte šišku. Každú z nich osmažte zo všetkých strán na panvici a potom ich vyskladajte na plech. Zakryte alobalom a pečte 15 minút na 175 stupňov.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento článok a podelte sa s ním na facebooku.
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: goodcookbook.ru