Marlenka s tou najlepšou lahodnou chuťou a vážne jednoduchou prípravou!

Oslaďte si všedný deň neuveriteľne chutným tradičným medovníkom. Konkrétne Marlenkou a to bez masla. Jej chuť sa rozplýva na jazyku a nebudete mať Marlenky nikdy dosť. Je to úplne úžasný múčnik v kombinácii s kávou alebo čajom.

Aj keď sa väčšinou ženy medovníkom skôr vyhýbajú kvôli zdĺhavej a komplikovanej príprave, u tejto Marlenky sa toho báť nemusíte. Príprava je jednoduchá a zvládne ju úplne každý! Uvidíte, že na tejto dobrote si pochutí celá rodina.

CESTO

  • 500 g hladkej múky
  • 100 g mletých orechov
  • 200 g cukru múčka
  • 3 lyžice medu
  • 3 vajcia
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

KRÉM

  • 250 g kryštálového cukru
  • 120 g mletých orechov
  • 200 ml mlieka
  • 60 ml vody
  • 3 lyžice škrobu
  • 1 vajce + 2 polievkové lyžice cukru
  • 160 g masla
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 2 sáčky vanilkového cukru

POSTUP

  1. Zmiešajte všetky suroviny dokopy. Vymiesime jednotné cesto a zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na 2 dni. Po dvoch dňoch vyberte z chladničky a rozdeľte cesto na päť rovnakých dielov.
  2. Každý plát potrite trochou oleja a premiestnite na plech vystlaný papierom na pečenie. Jednotlivé pláty pečte na plechu s rozmermi 33 x 22 cm. Hrúbka každého plátu by mala byť zhruba 5 mm. Pečte každý plát v predhriatej rúre pri teplote 170 ° C počas 7 minút a všetky nechajte vychladiť.
  3. Teraz pripravíme krém. Vložte cukor do hrnca a zohrievajte na miernom plameni, než skaramelizuje. Keď skaramelizuje, prilejte mlieko a miešajte, než sa skaramelizovaný cukor rozpustí. V miske vyšľahajte vajcia s cukrom. Pridajte škrob a vodu.
  4. Výsledná zmes sa pridá do karamelu. Na miernom plameni ešte pár minút neustále miešajte. Potom odstavte. Nechajte krém ochladiť.
  5. Medzitým dobre rozšľahajte maslo a postupne k nemu pridávajte studený krém. Samostatne vyšľahajte šľahačku s vanilkovým cukrom. Do karamelového krému vložte dve čajové lyžičky vyšľahanej smotany.
  6. Do zvyšnej smotany primiešajte mleté ​​oriešky. A až teraz spojte všetku orieškovú šľahačku so všetkým karamelovým krémom. Vymiešajte na jednotnú konzistenciu. Odložte si 2-3 lyžice krému na ozdobu a zvyšok rozdeľte na štyri rovnaké časti. Teraz už len medovník poskladáte.
  7. Plát a naň krém. Opäť plát a zase krém. Takto pokračujte do vyčerpania všetkých plátov a krému. Ozdobte vo finále vrch medovníka krémom, ktorý ste si odložili.

Zdieľajte tento recept na domácu Marlenka aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

zdroj: bucatarulpriceput.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.