Makové a orechové kysnuté buchty pripravené podľa tradičnej receptúry od babky!

Kysnuté buchty sú jednoducho vynikajúce a už každý z nás pravdepodobne niekedy ochutnal makovú, alebo orechovú variantu. Existuje mnoho rôznych receptov na prípravu takýchto buchiet, ako napríklad tento.

Pokiaľ sa Vám teda len pri pohľade na obrázok zbiehajú sliny a vracajú sa Vám spomienky na bezstarostné detstvo, neváhajte si pripraviť svoje vlastné domáce buchty podľa tohto receptu. Makové alebo orechové, oboje sú výborné.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy

zloženie cesta

  • 500 g múky
  • 200 g rama margarínu
  • 70 g cukru
  • štipka soli
  • 150 g droždia
  • 2 žĺtky
  • 100 ml mlieka

maková náplň

  • 500 g mletého maku
  • 200 g cukru
  • 300 ml mlieka
  • 30 g hrozienok
  • štipka vanilkového cukru a škorice,
  • strúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 lyžica medu

orechová náplň

  • 500 g mletých orechov
  • 200 g cukru
  • 500 ml mlieka
  • 50 g hrozienok
  • štipka vanilkového cukru a škorice,
  • strúhaná kôra z 1 citróna

Takto budeme postupovať:

  • V miske zmiešajte múku s tukom, potom vmiešajte vlažnú vodu s kvasnicami, vaječné žĺtky, cukor, soľ a mlieko. Dobre premiešajte cesto. Z cesta rozdeľte 4 časti a nechajte ich 30 minút v chladničke. Medzitým pripravte náplne.
  • Maková plnka: Povarte všetky prísady okrem hrozienok a maku, akonáhle zmes zhustne vmiešajte mak a hrozienka a nechajte vychladnúť.
  • Orechová plnka: Pripravte obdobne ako náplň makovú.
  • Cesto vyvaľkajte, naplňte požadovanými náplňami a zabaľte do tvaru buchiet. Potrite ich vaječným žĺtkom a nechajte 30 minút kysnúť na teplom mieste. Potom buchty potrite vaječným bielkom a opäť nechajte v chladničke. Znovu potrite bielkom a pečte pri 150 stupňoch cca 30-40 minút. Prvých 20 minút pečenia neotvárajte dvierka, aby buchty boli krásne nadýchané. Pred podávaním pocukrujte.

A máme hotovo! Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: atudasfaja.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.