Lahodné mini-koláče plnené fantastickým vanilkovým krémom! Pripravené za 30 minút

Tiež by ste si k nedeľným raňajkám radi dali nejaké lahodné a sladké pečivo? Môžete. Dnes Vám ukážeme recept na úžasné plnené kremky s vanilkovým krémom. 

Pri každom zahryznutí sa môžete tešiť na hutnú, ale pritom ľahkú náplň.

Kremky nie sú presladené a zachutia Vám už po prvom upečení. Všetko zvládnete, aj s kysnutím, za pár chvíľ. Na tomto lahodnom recepte si iste pochutí celá Vaša rodina.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 g múky
  • 2 žĺtky
  • 1 balenie droždia
  • 250 ml mlieka
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 150 ml oleja
  • štipka soli

KRÉM

  • 1 l mlieka
  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 100 g masla
  • 1 vanilkový cukor

NA POMAZANIE

  • 1 lyžice mlieka
  • 1 žĺtok

NA POSYPANIE

  • cukor múčka

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V troške mlieka rozmiešajte cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Na pomúčenej doske zmiešajte zvyšok ingrediencií a premiešajte s kváskom. Rukami vypracujte hladké cesto. Potom prekryte cesto plátenou utierkou a nechajte kysnúť.
  2. Medzitým si pripravte náplň. Puding uvarte klasickým spôsobom. Teda vo vriacom mlieku s cukrom uvarte rozmiešané pudingové prášky. Keď bude puding hustý, odstavte z plameňa a vmiešajte do teplého pudingu maslo.
  3. Až cesto zdvojnásobí svoj objem, je pripravené. Rozvaľkajte si ho na pomúčenej doske na hrúbku zhruba 3 cm. Vykrojte si 20 rovnakých, podlhovastých obdĺžnikov. Obdĺžniky si vyskladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite každý obdĺžnik žĺtkom a mliekom. Pečte 20 minút na 180 stupňov.
  4. Po upečení nechajte pečivo vychladnúť. Za studena potom vždy jeden diel naplňte pripraveným krémom a priklopte druhým obdĺžnikom.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: receptneked.hu

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.