Lahodné domáce šišky z rúry posypané vanilkovým cukrom

Šišky sú známou sladkosťou, ktorú milujú všetky deti aj dospelí. V niektorých krajinách sú bežnejšie donuty, ale my si radi dáme plnené okrúhle šišky, ktoré sú posypané práškovým cukrom a chutia lahodne.

Ak si chcete zamaškrtiť a vrátiť sa do detstva, pripravte si podľa tohto receptu vlastné domáce šišky. 

Naplniť ich môžete marmeládou, čokoládou alebo ovocím, určite si pochutnáte.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 350 g múky (hladkej)
  • 180 ml horúceho mlieka
  • 10 g suchého droždia
  • 1 lyžica nesoleného masla
  • 80 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička muškátového oriešku
  • 1/2 čajovej lyžičky soli

Pre polevu (voliteľné)

  • vanilkový cukor
  • čokoládová poleva

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Nalejte tretinu horúceho mlieka do veľkej misky.
  • V malej miske kombinujte zvyšok mlieka s cukrom a maslom. Pridajte do veľkej misky, premiešajte. Pridajte vajcia a kvasnice, premiešajte až do hladkej zmesi.
  • Postupne pridajte múku, muškátový oriešok a soľ a premiešajte, kým nie je zmes hladká. Ak je cesto lepkavé, pridajte múku.
  • Cesto prepracujte rukami po dobu 5 minút / kým cesto nie je tvárne, elastické. Vytvorte veľkú „guľu“, vložte ju do mierne natretého hrnca s olejom (nemal by lepiť), zakryte potravinárskou fóliou a nechajte cesto kysnúť, až sa zdvojnásobí.
  • Cesto vyvaľkajte, nenechávajte ho príliš vysoké, v rúre sa zväčší. Pomocou poháru vyrežte z cesta kolieska.
  • Predhrejte rúru na vysokú teplotu. Plech vyložte papierom na pečenie a naň položte šišky. Zakryte čistým uterákom a nechajte 45 minút.
  • Pečte šišky v rúre po dobu 7-10 minút, nechajte ich vychladnúť a nakoniec ich polejte polevou a posypte cukrom.
  • Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: andreilaslau.ro 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.