„Kráľovský obrátený jablčník“: Na tejto dobrote dokážeme frčať bez problémov aj celý rok

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný jablkový koláčik, ktorý si všetci známy nevedia vynachváliť.

Reč je o skutočnej dobrote, takže neváhajte a pripravte sa aj vy do prípravy.

Nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 5 vajec (rozdelíme si bielky a žĺtky)
  • 10 lyžíc teplej vody do žĺtkovej zmesi + 10 lyžíc teplej vody do snehu
  • 1 lyžica oleja
  • 250 g práškový cukor
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 250 g polohrubej múky
  • 500 g nastrúhaných jabĺk
  • citrónová šťava
  • mletá škorica do jabĺk
  • 1 bal. šľahačky v prášku
  • 1 téglik smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Žĺtky, olej, práškový cukor, vanilkový cukor a olej si vyšľaháme do hladkej hmoty. Postupne vyšľaháme 10 lyžíc teplej vody. Nakoniec vmiešame sypké prísady – múku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh a tiež do snehu postupne vyšľaháme teplú vodu.
  2. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme alobalom. Alobal natrieme maslom a navrstvíme naň postrúhané jablká. Na jablká nalejeme cesto. Dáme do rúry a pečieme na 150 ° C cca 30-35 min. Každá rúra pečie inak a preto je dobré koláčik sledovať.
  3. Upečené necháme vychladnúť a vyklopíme na dosku, aby boli jablká navrchu – obrátime.
  4. Na jablká rozotrieme šľahačku a môžeme nastrúhať čokoládu alebo posypať škoricuou.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: gatestesanatos.com/2018/03/20/prajitura-rasturnata-cu-mere-si-frisca/?hcb=1

Vyskúšajte tiež:

Netušila som, prečo nemôžem zaspať a mám stále zlú náladu, bolela ma aj hlava: Lekár mi odporučil TOTO a všetky príznaky zmizli
Zapečené cuketové lodičky: Výborná letná dobrota, pri ktorej mi rodinka konečne „nepindá“ že nemáme mäsko!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.