Kokosovo-čokoládový koláč plnený smotanovým krémom s úžasnou a ľahkou chuťou!

Tento recept pravdepodobne nebude pre začiatočníkov v kuchyni, ale naopak poslúži ako skvelá inšpirácia tým, ktorí už pokorili všetky kuchárske míľniky a zároveň sa chcú ďalej a ďalej zdokonaľovať.

Skúste si pripraviť tento lahodný a krásne vyzerajúci dezert, ktorý v sebe skĺbi ľahkú chuť exotického kokosu a dobre známu klasickú čokoládu. Dokopy vytvára nezabudnuteľnú kombináciu.

Zloženie krému

Reklamy
  • 1 liter mlieka
  • 1 puding so smotanou príchuťou
  • 60 g škrobu
  • 8 čajových lyžičiek cukru
  • 100 g strúhaného kokosu
  • 10 g želatíny
  • asi 30 ml bielej sladkej smotany

Zloženie polevy

  • 150 ml sladkej smotany
  • 100 g horkej čokolády

Zloženie cesta (pripravte 3x, získate 3 vrstvy cesta)

  • 70 g bielkov (cca 2 vajcia)
  • 60 g cukru
  • 10 g múky
  • 10 g škrobu
  • 10 g kakaa
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica oleja
  • 1 čajová lyžička mlieka
  • 1 čajová lyžička rumu
Takto budeme postupovať:

V 100 ml mlieka rozpustite želatínu. V 200 ml mlieka uvarte puding s cukrom a škrobom. Zvyšok mlieka povarte s cukrom a kokosom, potom pridajte puding a varte, kým zmes nezhustne, nakoniec vmiešajte rozpustenú želatínu a smotanu.

Zmiešajte čokoládu so smotanou pri varení. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Vyšľahajte bielky s cukrom. Potom vmiešajte všetky ostatné ingrediencie do cesta a upečte ho vo forme s priemerom 24 cm cca 15 minút pri 160 stupňoch. Opakujte so všetkými vrstvami.

Nakoniec na seba poskladajte vrstvy: cesto-krém-cesto-krém-cesto-krém. Celý tortu zalejte polevou a môžete dozdobiť kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: torta-pinjur-plat.blogspot.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.