Tento recept pravdepodobne nebude pre začiatočníkov v kuchyni, ale naopak poslúži ako skvelá inšpirácia tým, ktorí už pokorili všetky kuchárske míľniky a zároveň sa chcú ďalej a ďalej zdokonaľovať.
Skúste si pripraviť tento lahodný a krásne vyzerajúci dezert, ktorý v sebe skĺbi ľahkú chuť exotického kokosu a dobre známu klasickú čokoládu. Dokopy vytvára nezabudnuteľnú kombináciu.
Zloženie krému
- 1 liter mlieka
- 1 puding so smotanou príchuťou
- 60 g škrobu
- 8 čajových lyžičiek cukru
- 100 g strúhaného kokosu
- 10 g želatíny
- asi 30 ml bielej sladkej smotany
Zloženie polevy
- 150 ml sladkej smotany
- 100 g horkej čokolády
Zloženie cesta (pripravte 3x, získate 3 vrstvy cesta)
- 70 g bielkov (cca 2 vajcia)
- 60 g cukru
- 10 g múky
- 10 g škrobu
- 10 g kakaa
- 1 kávová lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica oleja
- 1 čajová lyžička mlieka
- 1 čajová lyžička rumu
Takto budeme postupovať:
V 100 ml mlieka rozpustite želatínu. V 200 ml mlieka uvarte puding s cukrom a škrobom. Zvyšok mlieka povarte s cukrom a kokosom, potom pridajte puding a varte, kým zmes nezhustne, nakoniec vmiešajte rozpustenú želatínu a smotanu.
Zmiešajte čokoládu so smotanou pri varení. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
Vyšľahajte bielky s cukrom. Potom vmiešajte všetky ostatné ingrediencie do cesta a upečte ho vo forme s priemerom 24 cm cca 15 minút pri 160 stupňoch. Opakujte so všetkými vrstvami.
Nakoniec na seba poskladajte vrstvy: cesto-krém-cesto-krém-cesto-krém. Celý tortu zalejte polevou a môžete dozdobiť kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: torta-pinjur-plat.blogspot.com