Karfiol je zelenina, ktorá je plná všemožných vitamínov a minerálov, ktoré sú veľmi prospešné a potrebné pre naše telo. Najmä v chladných mesiacoch je dôležité tieto látky dopĺňať a podporovať imunitu.
Ak však členovia Vašej domácnosti karfiol príliš nemilujú, využite tento recept ako jednoduchý trik. Naservírujte im karfiol zapečený v kruste z mletého a mäsa a chrumkavej slaniny. Iste neodolajú.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
zloženie
- karfiol
- mleté mäso
- slanina
- soľ, korenie, korenie podľa chuti
Takto budeme postupovať:
Karfiol povarte v slanej vode, aby bol cca z polovice uvarený. Vyložte plátkami slaniny na plech s papierom na pečenie a na ne postavte karfiol. Celý karfiol dôkladne obaľte v mletom mäse, a nakoniec starostlivo zabaľte do plátkov slaniny. Upečiete v rúre a podávajte teplé s vhodnou prílohou, alebo samostatne.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.
zdroj: ketkes.com