Jemný tvarohový koláčik, ktorý vždy rozvonia celý babičkin dom: Celá rodina sa vždy naň veľmi u nej tešíme!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutný koláčik, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy
  • 350 gramov hladkej múky
  • 250 gramov cukru
  • 10 gramov prášku do pečiva
  • 5 ks vajcia
  • 1 gram vanilínu
  • 1 gram citrónovej kôry
  • Štipka soli
  • 700 gramov tvarohu
  • 180 gramov masla
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozdeľte 4 vajcia na žĺtky a bielky – žĺtky vložte do misy a trochu ich osoľte.
  2. Do osolených žĺtkov ďalej pridajte 80 gramov kryštálového cukru, rozohriate maslo a 0,5 gramu citrónovej kôry. Všetky ingrediencie poriadne premiešajte a potom prilejte citrónovú šťavu.
  3. Teraz pridajte do zmesi preosiatu múku s práškom do pečiva, cesto hneťte stierkou, a akonáhle sa všetky ingrediencie spoja, hneťte cesto rukami.
  4. Pripravte si formu na pečenie a na jej dno položte papier na pečenie. Na ten ďalej položte kúsky cesta a opatrne ich prehneťte do spoločnej vrstvy, ktorá pokryte celú plochu.
  5. V samostatnej mise následne zmiešajte tvaroh so 130 gramami cukru, vajcom a zvyšnou citrónovou kôrou. Potom všetko rozmixujte mixérom do hladkej a krémovej konzistencie. Vzniknutú zmes rozotrite v rovnomernej vrstve na cesto.
    Dezert teraz vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov, nechajte ho piecť zhruba 30 minút a medzitým vyšľahajte bielky do snehovej peny. Do tej postupne pridajte 40 gramov cukru, pričom neprestávajte šľahať mixérom, kým nevznikne hustý krém.
  6. Vzniknutý krém následne vložte do zdobiaceho vrecka a po upečení nimi tortu ozdobte. Potom vložte koláče s vrstvou na ďalších 10 minút do rúry pri rovnakej teplote kedy zhnedne vrchná vrstva.
Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkin vajíčkový šalátik ešte z čias ČSR: Nedáme naňho dopustiť!

Fantasticky pasuje skoro do všetkých mojich zákuskov: Báječný karamelový krém, ktorý je už hotový za 15 minút!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.