Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborný japonský koláčik, ktorý si zamiluje skutočne každý.
Čo je na ňom tak chutné?
Určite jeho jemnosť a vláčnosť a samozrejme aj to, že si ho môžete vylepšiť podľa ľubovôle.
Reklamy
Jednoduchý, rýchly recept 🙂
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- hladká múka 3 veľké lyžice
- kukuričný škrob 1 veľká lyžica
- biely nesladený jogurt 240 g
- strúhaná kôra 1 ks citróna
- soľ 2 štipky
- vaječné žĺtky 3 ks
- vaječné bielky 3 ks
- práškový cukor 5 veľkých lyžíc
- citrónová šťava 1 veľká lyžica
Takto budeme v recepte postupovať:
- Premiešajte vaječné žĺtky spolu s bielym jogurtom, citrónovou kôrou, kukuričným škrobom, hladkou múkou a soľou. V inej miske si vyšľahajte do tuhého snehu vaječné bielky spolu s citrónovou šťavou a práškovým cukrom.
- Potom obe hmoty prepojte do jogurtovej zmesi postupne zakomponujte aj bielkový sneh. Vznikne vám tak nadýchané cestíčko.
- Pripravené cesto následne nalejte do okrúhlej formy na koláč, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie.
- Formu ponorte do plechu s trochou vody a vložte do predhriatej rúry.
- Pečte asi 30 minút pri teplote 150 ° C.
- Potom stlmte na 140 ° C a dopekajte ďalšiu pol hodinu. Pred vybratím nechajte piškótu v rúre stáť asi desať minút .
- Vyberieme z trúby, posypeme práškovým cukrom a maškrta je na svete!
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube.com , text : www.pianetadonne.blog/la-torta-sofficissima-allo-yogurt-una-buona-abitudine-con-solo-95-calorie