Jemný jogurtový koláčik od kamošky z Japonska, ktorý je perfektný aj do diéty: Má iba 90 kalórií!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborný japonský koláčik, ktorý si zamiluje skutočne každý.

Čo je na ňom tak chutné?

Určite jeho jemnosť a vláčnosť a samozrejme aj to, že si ho môžete vylepšiť podľa ľubovôle.

Reklamy

Jednoduchý, rýchly recept 🙂

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • hladká múka  3 veľké lyžice
  • kukuričný škrob  1 veľká lyžica
  • biely nesladený jogurt  240 g
  • strúhaná kôra  1 ks citróna
  • soľ  2 štipky
  • vaječné žĺtky  3 ks
  • vaječné bielky  3 ks
  • práškový cukor  5 veľkých lyžíc
  • citrónová šťava  1 veľká lyžica

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Premiešajte vaječné žĺtky spolu s bielym jogurtom, citrónovou kôrou, kukuričným škrobom, hladkou múkou a soľou. V inej miske si vyšľahajte do tuhého snehu vaječné bielky spolu s citrónovou šťavou a práškovým cukrom.
  2. Potom obe hmoty prepojte do jogurtovej zmesi postupne zakomponujte aj bielkový sneh. Vznikne vám tak nadýchané cestíčko.
  3. Pripravené cesto následne nalejte do okrúhlej formy na koláč, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie.
  4. Formu ponorte do plechu s trochou vody a vložte do predhriatej rúry.
  5. Pečte asi 30 minút pri teplote 150 ° C.
  6. Potom stlmte na 140 ° C a dopekajte ďalšiu pol hodinu. Pred vybratím nechajte piškótu v rúre stáť asi desať minút .
  7. Vyberieme z trúby, posypeme práškovým cukrom a maškrta je na svete!

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com  , text : www.pianetadonne.blog/la-torta-sofficissima-allo-yogurt-una-buona-abitudine-con-solo-95-calorie

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.