Jednoduché domáce orechové rolky s fantastickou chuťou! Budete ich chcieť stále!

Vonkajšie teploty padajú stále nižšie a po zmene času veľa z nás chodí domov už za tmy. Pokiaľ máte voľné poobedia, určite  ich radšej trávite v pohodlí domova namiesto toho, aby ste vyrazili von do sychravého počasia.

Kým sa počasie zase zlepší, doprajte si pár chvíľok pre seba osamote, alebo s rodinou. Pri šálke dobrej kávy či čaji si vychutnajte spoločne tieto jednoduché orechové rolky, ktoré sú veľmi jednoduché a rýchle na prípravu.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 200 g masla
  • 200 g smotanového syra
  • 100 g cukru (kryštál)
  • 2 žĺtky
  • 450 g múky
  • soľ
  • šťava a strúhaná kôra z jedného citróna

zloženie náplne

  • 350 g mletých vlašských orechov
  • 2 bielky
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2-3 lyžice cukru

Takto budeme postupovať:

Zmiešajte smotanový syr s citrónovou kôrou a šťavou a premiešajte. Pridajte múku a maslo, dva žĺtky, štipku soli a premiešajte cesto. To zabaľte do fólie a odložte na 30 minút do chladničky.

Bielky vyšľahajte do peny a zmiešajte ich s orechmi. Pridajte vanilkový cukor a cukor a premiešajte.

Cesto vyvaľkajte na výšku cca 3-3 mm a vykrájajte kolieska pomocou pohára. Doprostred každého kolieska pridajte náplň a strany zahnite dovnútra cez seba a zatlačte vidličkou. Rolky naskladajte na plech s papierom na pečenie a pečte pri 200 stupňoch, pokiaľ nebude cesto zlaté. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: malakuharica.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.