Jahodový, nadýchaný koláčik „ŠARLOTKA“ ,lepší ako klasická bublanina!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na lahodný koláčik, ktorý pripravíte jednoducho a rýchlo.

Výsledok Vás milo prekvapí svojou famóznou chuťou.

Určite si ho hneď budete chcieť pripraviť znova!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500 g jahody
  • 200 g múky/ hladká
  • 40 g škrobu
  • 40 g. cukru
  • 3 vajcia
  • kyslú smotanu
  • 30 ml. slnečnicového oleja
  • vanilkový cukor
  • prášok na pečenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Jahody si najprv dôkladne umyjeme. Následne každú z jahôd nakrájame a to buď na polovice, alebo na štvrtinY. V miske si medzitým pomocou ručného šľahača rozšľaháme 3 vaječné bielky a cukor . Šľaháme do tej doby, kým sa neobjaví hutný sneh. Do vzniknutého snehu následne pridáme kyslú smotanu, slnečnicový olej a vanilkový cukor. V ďalšej miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a škrob.
  2. Akonáhle máme sypké suroviny premiešané, pomaly a za stáleho miešania ich nasypeme do misky so snehom. Vznikne nám tak výsledné cesto. To si rozdelíme na dve polovice . Polovicu cesta nalejeme do pripravenej formy na tortu, ktorú sme si dôkladne vymastili maslom. Na povrch potom pokladáme jednotlivé jahody. Aj tých si polovicu schováme na neskôr. Takto pripravený koláč vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 180 stupňov. Po 10 minútach koláč vyberieme, nalejeme naň zostávajúce cesto a vrchol koláča ozdobíme zvyškom jahôd.
  3. Teraz máme celú tortu hotový a pečieme  35 minút , v rúre s teplotou 170 stupňov. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pred servírovaním ho  posypeme  práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: sovkusom.ru/recept/klubnichnaya-sharlotka

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.