Gazdov krémeš – Báječný vanilkový rez z lístkového cesta

Ak ešte nepoznáte zákusok „Gazdov krémeš“ je načase to zmeniť. Výborný zákusok z lístkového cesta dokáže podľa Nášho postupu pripraviť aj menej šikovná gazdinka a zaručujeme, že sa aj vyplatí, keďže chutí skutočne báječne.

Dosť bolo reči, poďme si ho rovno pripraviť 🙂

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 800 g lístkové cesto 2 X 400g
  • 750 ml smotana na šľahanie 33% a viac, 3 X 250 ml
  • 2 ks vanilkový cukor
  • 1 ks stužovač šľahačky
  • 800 ml mlieko
  • 2 ks vanilkový puding
  • 50 g maslo
  • 4 lyžice cukor krupica 3 –
  • práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:
1.
Listkové cestá vyvaľkáme na pomúčenej stole na veľké pláty. Jeden plát urobíme o niečo väčší a vyložíme ním hlboký veľký plech aj do strán, druhý môžeme nechať na nízkom plechu. Plechy nemusíme vymazávať ani vykladať papierom na pečenie, nič sa neprilepí. Vyvaľkané pláty poprepichujeme vidličkou alebo špajdľou, aby sa pri pečení zbytočne veľa nenafukovali a pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov dozlatista. Potom necháme vychladnúť a pripravíme si puding.
2.
750 ml mlieka osladíme, privedieme k varu, za stáleho miešania prilejeme dva pudingy rozmiešané vo zvyšnom mlieku. Povaríme podľa návodu, odstavíme a ihneď pridáme maslo, ktoré za stáleho miešania necháme v pudingu rozpustiť. Potom puding nalejeme na upečený plát s vyššími okrajmi a rovnomerne rozotrieme. Necháme dobre vychladiť.
3.
Smotanu si vyšľaháme s jedným stužovačom, vanilkovými cukrami a práškovým cukrom podľa chuti (nemusí byť) do tuha. Vychladnutý puding rovnomerne rozotrieme šľahačkou, zaklopíme druhým plátom pečeného lístkového cesta a dáme do chladu na deň preležať.
4.
Krájame ostrým pílkovým nožom. Pred podávaním jemne pocukrujeme.
Tip na záver:
Pred pečením vrchného plátu môžeme rovno cesto nakrájať na štvorčeky (porcie) a potom len naskladať už pokrájané na smotanovú vrstvu. Krájať sa dá cesto dobre radielkom alebo nožom na pizzu.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: Facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.