Famózne nepečené kávovo-krémové rezy. Ide o jedinečné spojenie chutí, ktorým si získate úplne každého. Vláčnému cestu a bohatej krémovej náplni totiž nikto neodolá

Táto cookie torta je tak jednoduchá a tak chutná, že si ju zamilujete, aj keď sa chystáte sa sladkosťami skoncovať. Ide o úžasný vláčny a krémový zákusok s chrumkavým korpusom, ktorý zvládnu pripraviť aj začiatočníčky.

Garantujeme Vám, že tejto maškrte podľahne každý, kto ju raz ochutná!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 30 ks maslových sušienok (obdĺžnikový tvar)
  • 120 ml kávy
  • 30 ml koňaku
  • 3 PL instantnej kávy
  • 200 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2-3 PL citrónovej šťavy
  • 200 g mascarpone
  • 3 žĺtky
  • 2 bielky
  • 1 PL vanilkovej arómy
  • štipku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si v menšej nádobe zohrejte citrónovú šťavu, pridajte 2 lyžice instantnej kávy a dôkladne premiešajte. Potom túto zmes nechajte pár minút vychladnúť.
  2. Vo vedľajších miskách si vyšľahajte 3 žĺtky s cukrom, a bielky do tuhého snehu so štipkou soli.
  3. Následne pridajte do žĺtkov studenú zmes citrónovej šťavy a kávy a vanilkového extraktu. Nakoniec primiešajte aj vyšľahané bielky.
  4. Teraz prichádzajú na rad maslové sušienky, ktoré si rozdrvte na prášok, zmiešajte ich s maslom izbovej teploty a mascarpone. Do tejto zmesi pridajte žĺtkovo-kávovú zmes a znova premiešajte. Mala by vám vzniknúť zmes hustej konzistencie, ktorú nechajte v chladničke cca pol hodiny. Potom ju znovu vyberte a znovu premiešajte, pretože po pol hodine budú sušienky mäkké a dôjde tak k lepšiemu  chutí.
  5. V pohári si potom zmiešajte horúcu kávu s koňakom. V prípade potreby ju môžete osladiť.
  6. Formu na pečenie si vysteľte papierom na pečenie a sušienky si rozdeľte na 4 časti po 6 ks.
  7. Najprv vyložte za seba prvých 6 sušienok. Na ne potom aplikujte prvú vrstvu krému a na ne poskladajte ďalších 6 sušienok. Tie potom pokajte kávovo-koňakovou zmesou.
  8. Potom znovu pridajte vrstvu krému a potom znova vrstvu sušienok a proces opakujte, kým nespotrebujete všetky sušienky.
  9. Odporúčame si ponechať dostatok krému na „obalenie“ celého dezertu.
  10. Na ozdobu si pripravte pár rozdrvených sušienok zaliatych kávovo-koňakovou zmesou.
  11. Nezabudnite nechať v chladničke pár hodín vychladiť, najlepšie však celú noc.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.