Veľmi chunté slimáky s kyslou smotanou Vás dostanú! Určite skúste tento recept a neoľutujete!
Tento recept je unikátny a jedinečný v tom, že slimáky sa ihneď po upečení zalejú kyslou smotanou. Tá uzamkne chuť tvarohu. Slimáky sú úžasne vláčne. Náplň môžete ľubovoľne obmieňať podľa vlastnej fantázie a chuti.
Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať. Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní.
Reklamy
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
- 350 g polohrubej múky
- 3 g sušeného droždia
- 100 ml mlieka
- 50 g cukru
- 50 g masla
- 70 ml kyslej smotany
- štipka soli
NÁPLŇ
- 500 g tvarohu
- 1 vajce
- 100 g cukru
SMOTANOVÁ ZÁLIEVKA
- 200 ml smotany
- 1 lyžica cukru
Takto budeme postupovať:
- Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút. Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.
- Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridajte múku. Ak príliš tuhé, pridajte mlieko. Hotové cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút. Odpočinuté cesto znova vymiesime.
- Cesto teraz prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť. Medzitým si z tvarohu, vajec a cukru pripravíme náplň. Všetky tieto suroviny zmiešajte dohromady.
- Teraz si rozvaľkajte cesto. Na hrúbku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdĺžnika. Na rozvaľkané cesto poukladáte náplň. Teraz cesto aj s náplňou zrolujte do rolády.
- A teraz stačí nakrájať slimáky. Z jednej rolády by Vám slimákov malo vyjsť 20. Šneky vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- V priebehu pečenia slimáky zväčsia svoj objem. 5-7 minút pred koncom pečenia môžete slimáky potrieť vajcom.
- Pečieme pri 180-200 stupňoch podľa rúry, dozlatista.
- Zmiešajte si smotanu s cukrom. Po upečení polejte slimáky smotanou s cukrom. Nechajte slimáky zakryté a po vychladnutí odkryte.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept na báječné slimáky s tvarohom a smotanovou omáčkou aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: bidista.com