Domáci tvarohový slimáci s kyslou smotanou a famózne jemnou chuťou!

Veľmi chunté slimáky s kyslou smotanou Vás dostanú! Určite skúste tento recept a neoľutujete!

Tento recept je unikátny a jedinečný v tom, že slimáky sa ihneď po upečení zalejú kyslou smotanou. Tá uzamkne chuť tvarohu. Slimáky sú úžasne vláčne. Náplň môžete ľubovoľne obmieňať podľa vlastnej fantázie a chuti.

Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať. Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 350 g polohrubej múky
  • 3 g sušeného droždia
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukru
  • 50 g masla
  • 70 ml kyslej smotany
  • štipka soli

NÁPLŇ

  • 500 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 100 g cukru

SMOTANOVÁ ZÁLIEVKA

  • 200 ml smotany
  • 1 lyžica cukru

Takto budeme postupovať:

  1. Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút. Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.
  2. Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Ak je cesto príliš riedke, pridajte múku. Ak príliš tuhé, pridajte mlieko. Hotové cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút. Odpočinuté cesto znova vymiesime.
  3. Cesto teraz prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť. Medzitým si z tvarohu, vajec a cukru pripravíme náplň. Všetky tieto suroviny zmiešajte dohromady.
  4. Teraz si rozvaľkajte cesto. Na hrúbku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdĺžnika. Na rozvaľkané cesto poukladáte náplň. Teraz cesto aj s náplňou zrolujte do rolády.
  5. A teraz stačí nakrájať slimáky. Z jednej rolády by Vám slimákov malo vyjsť 20. Šneky vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  6. V priebehu pečenia slimáky zväčsia  svoj objem. 5-7 minút pred koncom pečenia môžete slimáky potrieť vajcom.
  7. Pečieme pri 180-200 stupňoch podľa rúry, dozlatista.
  8. Zmiešajte si smotanu s cukrom. Po upečení polejte slimáky smotanou s cukrom. Nechajte slimáky zakryté a po vychladnutí odkryte.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept na báječné slimáky s tvarohom a smotanovou omáčkou aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj:  bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.