Domáce Salko za pár korún. K nerozoznanie od originálu

Už sám výraz „kondenzované mlieko“ znie sladko! Mnohým kondenzované mlieko pripomína detstvo, kedy nebol tak veľký výber cukrárskych výrobkov a sladké kondenzované mlieko bolo skutočnou pochúťkou …

Navyše v ňom nie sú kvasnice, múka, potravinové doplnky, zato veľa vápnika obsiahnutého v mlieku.

Ak neveríte kondenzovanému mlieku z obchodu, ktoré sa často vyrába s použitím rastlinných tukov, je tento recept priamo pre vás! Varené kondenzované mlieko je skvelé pri výrobe domácich tort, buchiet a dezertov. Takže neváhajte začnite variť – nebude to trvať dlhšie ako 10 minút!

Reklamy

Suroviny na prípravu:

  • mlieko – 1 pohárik
  • cukor – 1 pohárik
  • sušené mlieko – 1 pohárik
  • maslo – 50 g
  • vodа – 1 polievková lyžica

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do kastróla nasypte cukor a pridajte vodu. Nechajte na platni a premiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a neskaramelizuje.
  2. Do karamelu pridajte maslo a kastról stále nechajte na platni, aby sa maslo roztieklo.
  3. Medzitým ohrejte mlieko a pridajte ho ku karamelu, postupne a za stáleho miešania. Neľakajte sa, keď sa vám v tejto etape začnú robiť hrudky. Karamel sa v mlieku rozpustí za niekoľko minút.
  4. Keď sa hmota stane homogénna, pridajte sušené mlieko a všetko rozmiešajte, kastról nechajte na platni ešte 3 minúty. Kondenzované mlieko schlaďte.
  5. Ak vám ešte zostali nejaké hrudky, môžete zmes precediť cez sito. Kondenzované mlieko uchovávajte v pohári v chladničke. 

Máme hotovo 🙂

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prirodajelek

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.