Domáce maďarske klobásy podľa tradičného receptu s vynikajúcou chuťou!

Neexistuje jemnejšie saláma, než táto. Ak milujete domáce údeniny, potom Vás tento typ maďarských klobás maximálne poteší . Sú chutné, tak akurát vyúdené a s domácim chlebom sú úplne neodolateľné. Určite sa do ich prípravy pustite.

Nie je na nej nič zložitého a zvládne ju úplne každý. Zamilujete si ju rozhodne hneď na prvé ochutnanie.

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:ň

Reklamy
  • 10 kg mäsa
    220 g soli
  • 200 g sladkej papriky
  • 120 g pálivej papriky
  • 200 g čierneho korenia
  • 1 g muškátového oriešku
  • 4 g mletý rasce
  • 5 g práškového cukru

Takto budeme postupovať:

  1. Mäso nakrájame na kúsky. Pomelieme nahrubo.
  2. Soľ rozpustíme vo vode a slaný nálev pomaly pridávame do mäsa a stále prepracovávajú, aby sa všetka voda dobre nadviazala na mäso.
  3. Na mäso nasypeme práškový cukor, korenie, oba druhy paprík, mletú rascu a muškátový oriešok.
  4. Dôkladne premiešame. Pripravíme si plnič. Na lievikovou časť plniče natiahneme očistené bravčové črevo.
  5. Do plniče dáme zmes a plníme do čriev. Robíme pary klobás s dĺžkou zhruba 25 cm.
  6. Klobásy umiestnime do udiarne. Údime 3 dni do zlatista.

Dobrú chuť!

Zdieľajte báječný recept na maďarskú klobásu aj s priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!.

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.