Chutnejšie lievance som už veľmi dlho nejedla: Tieto sú z KEFÍRU a chutia skutočne lahodne!

Lievance a šišky sú najobľúbenejším jedlom predovšetkým v čase fašiangov. Tieto sladkosti sú pre toto obdobie typické.

Naplniť ich môžete veľkým množstvom náplní, lekvárom, marmeládou, alebo čerstvým ovocím.

Klasický recept na kysnuté lievance je pomerne prácny a náročný a možno si na neho netrúfate. Potom je pre Vás ideálny nasledujúci recept, ktorý pracuje so zjednodušenou variantou cesta .

Reklamy

Pripravíte ho ľahko z kefíru.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 500 ml kefíru
  • vajcia
  • 1-1,5 lyžíc cukru
  • 1/3 lyžičky soli
  • Pol lyžice sódy
  • 350 g múky/ hladká

Takto budeme v recepte postupovať:

Zmiešajte kefír s vajcami, cukrom a soľou. Premiešajte a vmiešajte tiež múku a sódu. Nechajte cesto odpočinúť 10-15 minút. Potom vytvarujte jednotlivé dolky a smažte ich na panvici v rozpálenom oleji.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kyharimvmeste.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.