„BANÁNOVÝ POKLAD“ :Čokoládová piškóta, jemne namočená v  banánovej šťave a jemný pudingový krém

Dnešný recept si určite zamilujete a po prvom súste sa stane vašou obľúbenou stálicou v kuchyni. Čokoládová piškóta, jemne namočená v  banánovej šťave a jemný pudingový krém sa postarajú o dokonalú harmóniu chutí.

Banány v kombinácii s čokoládou sú skvelou voľbou sladkého a osviežujúceho dezertu v letnom období. Bodku celému zákusku dodáva krémová šľahačka na povrchu. Odporúčame najmä milovníkom banánov.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

Piškótový základ:

  • 5 vajec
  • 1 šálka cukru
  • 1/2 hrnčeka zemiakovej múky
  • 1/2 hrnčeka pšeničnej múky
  • 1 lyžička prášku na pečenie
  • 2 lyžice kakaa

krém:

  • 500 ml smotany 30%
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 krém-fixky

navyše:

  • 2 banány
  • 200 ml banánového nektáru (plus pohár čistej vodky, voliteľne)
  • Čokoládové hobliny na zdobenie

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Pripravíme si cesto:
  • Vyšľaháme bielky do peny, postupne pridávame cukor a miešame. Nakoniec pridáme jeden žĺtok a všetky ostatné prísady na cesto. Premiešame ručným mixérom.
  • Plech vyložíme papierom na pečenie a pečieme cesto pri 160 stupňoch cca 30 minút.
  • Necháme vychladnúť a rozrežeme pozdĺžne na dve časti.
  • Do misy vložíme jednu časť a polejeme ju banánovým nektárom s vodkou.
  • Pripravíme si šľahačku s kremfixem podľa návodu a zmes rozotrieme polovicu šľahačky na spodný diel cesta.
  • V druhom kuse cesta vykrojíme za pomocou poháre kolieska a položíme cesto s otvormi na spodný diel.
  • Do každého otvoru vložíme koliesko banánu a prikryjeme vyrezanými časťami cesta.
  • Nakoniec potrieme celý povrch šľahačkou, uhladíme a posypeme čokoládovými hoblinkami.
  • Necháme odpočívať 2 hodiny v chladničke a môžeme podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: milujemerecepty.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.