Babičkin recept na fašiangové „BERLÍNSKE ŠIŠKY“s lahodným vanilkovým krémom

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutné „Berlínske šišky“.

Chutia naozaj lahodne takže neváhajte a pustite sa do prípravy.

Zvládnete ju jednoducho a rýchlo takže nie je nad čím váhať 🙂

Reklamy

Celá rodina si pýtala recept!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 gramov hladkej múky
  • 7 gramov sušeného droždia
  • 180 mililitrov teplého mlieka
  • štipku soli
  • 40 gramov práškového cukru
  • 60 gramov masla
  • 4 žĺtky

Na krém:

  •  500 mililitrov mlieka
  • 1 vrecko vanilkového pudingu v prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 50 gramov škrobu
  • 50 gramov masla
  • trochu práškového cukru
  • 400 mililitrov smotany na šľahanie
  • 2 lyžice jahodového džemu
  • slnečnicový olej na vyprážanie
  • Práškový cukor na ozdobu.

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. V mise si zmiešame preosiatu hladkú múku spolu so suchým droždím, mliekom, soľou, cukrom, zmäknutým maslom a vaječnými žĺtkami. Vypracujeme hladké a mäkké cesto. Potom ho prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu asi 60 až 90 minút. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
  2. Tvorenie šišiek a príprava vanilkového krému
    Keď bude cesto vykysnuté, vyberieme ho z misy a položíme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme z neho obdĺžnikový plát s hrúbkou asi 5 milimetrov. Potom z cesta pomocou hrnčeka vykrajujeme kolieska s priemerom zhruba 6 centimetrov. Keď minieme všetko cesto a kolieska budeme mať hotové, pustíme sa do prípravy vanilkového krému. Šišky ešte medzitým vykysnú.
  3. V menšom hrnci privedieme do varu 450 mililitrov mlieka a v 50 mililitroch si vyšľaháme žĺtky, škrob, pudingový prášok, trochu práškového cukru a vanilkový cukor. Potom zmes vlejeme do vriaceho mlieka a pri stálom miešaní varíme do zhustnutia. Nakoniec odstavíme a necháme vychladnúť. Tiež si vyšľaháme vo väčšej mise smotanu do tuha.
  4. Keď budeme mať krém hotový, vložíme ho do chladničky vychladiť spolu s vyšľahanou šľahačkou a pustíme sa do vyprážania už nakysnutých šišiek. Do rozpáleného slnečnicového oleja v panvici vkladáme cesto a šišky smažíme do zlatista z oboch strán. Potom ich necháme vychladnúť a rozrežeme na pol. Plníme vanilkovým krémom, šľahačkou a pokvapkáme jahodovým džemom. Priklopíme druhým kusom šišky a máme hotovo 🙂

Tip: My ešte polievame šišky čokoládovou polevou 🙂

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  www. iladies.ro/2020/10/13/gogosi-de-casa-cu-frisca-gem-de-capsuni-si-crema-de-vanilie-gogosi-mai-pufoase-si-mai-aromate-n-am-mancat

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.