5 fantastických koláčov bez pečenia s jednoduchou prípravou!

Teplé letné dni a tropické teploty tento rok dorazili naozaj čoskoro. Všetky gazdinky, kuchárky a milovníčky pečenia určite tiež radi vyrazia na záhradku, užiť si trochu slniečka a teplého počasia, kým trvá.

Kto sa ale postará o zákusok ku káve? Nemusíte bežať do obchodu. Radšej vyskúšajte tieto lahodné torty a koláče, ktoré pripravíte bez nutnosti pečenia . Sú veľmi jednoduché a chutia priamo fantasticky!

Tvarohová torta Fantasy

  • 450 g tvarohu
  • 450 g kyslej smotany
  • 1/2 šálky mlieka
  • 20 g želatíny
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • štipka vanilky

Postup:

Želatínu vložte do teplého mlieka a počkajte, až sa roztaví. premiešajte tvaroh, pridajte cukor, kyslú smotanu, vanilku a želatínu a dobre premiešajte. Rozdeľte pripravenú hmotu na dve časti, do jednej časti pridajte kakao. Vložte bielu časť do formy na tortu a na ňu pridajte kakaovú. Nechajte všetko stuhnúť v chladničke. Torta môže byť zdobená ovocím alebo orechmi.

Hroznová torta

  • 700 g smotany s vysokým obsahom tuku
  • 300 g sušienok
  • sušené ovocie (podľa chuti)
  • 1 tabuľka čokolády
  • 25 g želatíny
  • 1 balenie zelené želatíny
  • zelené hrozno
  • 1 lyžica cukru
  • 150 ml horúcej vody
  • štipka vanilky

Postup:

Želatínu vložte do horúcej vody, premiešajte a nechajte 5 minút stáť. Rozdrvte sušienky. Vmiešajte vanilkový cukor do kyslej smotany, pridajte želatínu a nechajte zmes niekoľko minút stáť. Čokoládu nalámte na kúsky, nakrájajte sušené ovocie na malé kúsky a namočte do horúcej vody. Zmiešajte smotanu, ovocie a sušienky. Zmes naplňte do formy a nechajte stuhnúť v chladničke. Hrozno nakrájajte na polovice a vyskladajte ich na povrch koláča a zalejte želatínou. Nechajte stuhnúť v chladničke.

Mozaiková torta

  • 500 g kyslej smotany
  • 300 g marhúľ (alebo akéhokoľvek ovocia)
  • 100 g sladkých sušienok
  • 100 g cukru
  • 2 – 3 balenia mrazeného ovocia
  • 10 g želatíny
  • 50 ml horúcej vody
  • štipka vanilky

Postup:

Na želatínu nalejte horúcu vodu a nechajte ju roztaviť. Rozdrvte sušienky, zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a vanilkou a pridajte ochladenú želatínu. Pridajte nakrájané ovocie a sušienky. Vložte pripravenú hmotu do formy vyplnenou fóliou a umiestnite do chladničky, aby stuhla. Nakoniec tortu vyklopte.

Tvarohová torta s ovocím

  • 350 g sušienok
  • 250 g tvarohu
  • 1/2 šálky kyslej smotany
  • 3 až 4 lyžice práškového cukru
  • 100 g masla
  • sušené ovocie

Postup:

Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, cukor, roztavené maslo a sušené ovocie. Formu vyložte fóliou a na dno poskladajte sušienky. Na sušienku pridajte polovicu tvarohovej zmesi, pridajte vrstvu sušienok a zvyšok tvarohovej zmesi. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke a podľa chuti ho dozdobte polevou, čokoládou, alebo ovocím.

Pomarančová torta
  • 600 g tučné kyslej smotany
  • 250 g sušienok
  • 20 g želatíny
  • 1 balenie pomarančovej polevy
  • 3 kusy pomarančov
  • 130 g cukru
  • štipka vanilky

Postup:

Na želatínu nalejte horúcu vodu a nechajte stáť niekoľko minút. Rozdrvte sušienky. V miske zmiešajte s kyslou smotanou s cukrom a vanilkou, pridajte ochladenú želatínu a dobre premiešajte. Pridajte rozdrvené sušienky k zmesi a premiešajte. Nalejte túto pripravenú zmes do formy. Pripravte polevu podľa inštrukcií na obale a nechajte ju vychladnúť. Nakrájajte pomaranča a naskladajte je na smotanovú zmes, zalejte ich polevou a nechajte tortu stuhnúť v chladničke.

zdroj: ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.