Teplé letné dni a tropické teploty tento rok dorazili naozaj čoskoro. Všetky gazdinky, kuchárky a milovníčky pečenia určite tiež radi vyrazia na záhradku, užiť si trochu slniečka a teplého počasia, kým trvá.
Kto sa ale postará o zákusok ku káve? Nemusíte bežať do obchodu. Radšej vyskúšajte tieto lahodné torty a koláče, ktoré pripravíte bez nutnosti pečenia . Sú veľmi jednoduché a chutia priamo fantasticky!
Tvarohová torta Fantasy
- 450 g tvarohu
- 450 g kyslej smotany
- 1/2 šálky mlieka
- 20 g želatíny
- 1/2 šálky cukru
- 2 lyžice kakaa
- štipka vanilky
Postup:
Želatínu vložte do teplého mlieka a počkajte, až sa roztaví. premiešajte tvaroh, pridajte cukor, kyslú smotanu, vanilku a želatínu a dobre premiešajte. Rozdeľte pripravenú hmotu na dve časti, do jednej časti pridajte kakao. Vložte bielu časť do formy na tortu a na ňu pridajte kakaovú. Nechajte všetko stuhnúť v chladničke. Torta môže byť zdobená ovocím alebo orechmi.
Hroznová torta
- 700 g smotany s vysokým obsahom tuku
- 300 g sušienok
- sušené ovocie (podľa chuti)
- 1 tabuľka čokolády
- 25 g želatíny
- 1 balenie zelené želatíny
- zelené hrozno
- 1 lyžica cukru
- 150 ml horúcej vody
- štipka vanilky
Postup:
Želatínu vložte do horúcej vody, premiešajte a nechajte 5 minút stáť. Rozdrvte sušienky. Vmiešajte vanilkový cukor do kyslej smotany, pridajte želatínu a nechajte zmes niekoľko minút stáť. Čokoládu nalámte na kúsky, nakrájajte sušené ovocie na malé kúsky a namočte do horúcej vody. Zmiešajte smotanu, ovocie a sušienky. Zmes naplňte do formy a nechajte stuhnúť v chladničke. Hrozno nakrájajte na polovice a vyskladajte ich na povrch koláča a zalejte želatínou. Nechajte stuhnúť v chladničke.
Mozaiková torta
- 500 g kyslej smotany
- 300 g marhúľ (alebo akéhokoľvek ovocia)
- 100 g sladkých sušienok
- 100 g cukru
- 2 – 3 balenia mrazeného ovocia
- 10 g želatíny
- 50 ml horúcej vody
- štipka vanilky
Postup:
Na želatínu nalejte horúcu vodu a nechajte ju roztaviť. Rozdrvte sušienky, zmiešajte kyslú smotanu s cukrom a vanilkou a pridajte ochladenú želatínu. Pridajte nakrájané ovocie a sušienky. Vložte pripravenú hmotu do formy vyplnenou fóliou a umiestnite do chladničky, aby stuhla. Nakoniec tortu vyklopte.
Tvarohová torta s ovocím
- 350 g sušienok
- 250 g tvarohu
- 1/2 šálky kyslej smotany
- 3 až 4 lyžice práškového cukru
- 100 g masla
- sušené ovocie
Postup:
Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, cukor, roztavené maslo a sušené ovocie. Formu vyložte fóliou a na dno poskladajte sušienky. Na sušienku pridajte polovicu tvarohovej zmesi, pridajte vrstvu sušienok a zvyšok tvarohovej zmesi. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke a podľa chuti ho dozdobte polevou, čokoládou, alebo ovocím.
Pomarančová torta
- 600 g tučné kyslej smotany
- 250 g sušienok
- 20 g želatíny
- 1 balenie pomarančovej polevy
- 3 kusy pomarančov
- 130 g cukru
- štipka vanilky
Postup:
Na želatínu nalejte horúcu vodu a nechajte stáť niekoľko minút. Rozdrvte sušienky. V miske zmiešajte s kyslou smotanou s cukrom a vanilkou, pridajte ochladenú želatínu a dobre premiešajte. Pridajte rozdrvené sušienky k zmesi a premiešajte. Nalejte túto pripravenú zmes do formy. Pripravte polevu podľa inštrukcií na obale a nechajte ju vychladnúť. Nakrájajte pomaranča a naskladajte je na smotanovú zmes, zalejte ich polevou a nechajte tortu stuhnúť v chladničke.
zdroj: ketkes.com