Vynikajúce bravčové kolená s moc chutnou šťavnatou pivovou pastou, ktoré si veľmi rýchlo obľúbite.

Mňam! Nie je nič lepšie, ako si pripraviť domáce jedlo, ktoré rozvonia celú kuchyňu.

Tým je presne táto mäsová pochúťka, v podobe bravčových kolien ktorá poteší každého gurmána.

Stačí pár správnych ingrediencií a vytvoríte jedlo, ktoré sa stane vaším obľúbeným.

Reklamy

Na tento recept potrebujeme:

– 4 bravčové kolená
– 4 lyžice oleja
– 350 g cibuľa
– 4 strúčiky cesnaku

PASTA
– 2 čajové lyžičky sladkej papriky
– 0,5 čajové lyžičky mletého korenia
– 1 čajová lyžička horčice
– 2 pol. lyžice olivového oleja
– 500 ml svetlé pivo

POSTUP

Začneme tým, že si narežeme kožu a dobre posolíme. Pridáme vetvičky rozmarínu a šalvie, dáme do misy pod fóliu a vložíme do chladničky na noc. Na ďalší deň pokračujeme tým, že si rozpálime olej a opekáme kolená zo všetkých strán asi 2-3 minúty. Opečené ich dáme na pekáč. Potom opražíme cesnak na výpeku a dáme na mäso spolu s bylinkami.
Ďalej vyrobenou pastou potrieme celé kolená a zalejeme pivom.  Následne ich zakryté pečieme na 240-250 stupňoch 50-60 minút. Potom mäso otočíme, ešte pečieme 20-25 minút. Ďalej pokračujeme tým, že mäso odkryjeme a ešte pečieme 15-20 minút. Potom, keď budú hotové ich vyberieme pod fóliu a necháme 10 minút odležať. Nakoniec ešte prepasírujeme výpek a podávame s chlebom alebo zemiakovým pyré.

A je to! Môžeme podávať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdroj: Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=o-NZ7QW0B9c&ab_channel=SOSKuhinja%2FKitchen

Ďalšie chutné recepty na vyskúšanie:

Výborný „SRNČÍ CHRBÁT“ Skvelá, šťavnatá mäsová roládka so syrom, kyslou smotanou a bylinkami

Skvelé, bravčové mäsko s hubami vo fajnovej krémovo-syrovej omáčke na ktoré sa doma vždy veľmi tešíme!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.