Výborná „ZEMIAKOVÁ POCHÚŤKA“ je lahodná minútka, ktorú si zamilovala celá rodina!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú zemiakovú maškrtu, ktorú si zamilovala celá naša rodina.

Recept je to skutočne jednoduchý a uvidíte, že si ho zamilujete aj vy.

Pripravte si túto dobrotu ak chcete potešiť seba aj celú Vašu rodinu.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 200 gramov zemiakov
  • jedno vajce
  • jedna šálka mlieka
  • soľ
  • 50 gramov klobásy
  • 200 gramov hladkej múky
  • kypriaci prášok (pol lyžičky)
  • olej

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Najprv si umyte zemiaky v šupke, vložte ich do veľkého hrnca, prilejte vodu, vsypte štipku soli a varte ich na strednom plameni do mäkka. Uvarené zemiaky nechajte vychladnúť, ošúpte a rozmixujte na pyré spolu s mliekom.
  2. Dochuťte soľou, pridajte vajce, múku, kypriaci prášok a všetko dôkladne prepojte vareškou. Následne si do malej misy nastrúhajte na hrubom strúhadle klobásu, môžete však použiť aj šunku. Nastrúhanú klobásu potom vsypte do cesta a premiešajte.
  3. Keď budete mať hotové zemiakové cesto, rozpáľte si v hrnci väčšie množstvo slnečnicového oleja. Zmes zo zemiakov a klobásy natlačíme do cukrárskeho vrecka s veľkým otvorom na konci a do rozpáleného oleja vytlačte malé množstvo cesta.
  4. Tak vytvoríte zemiakovú jednohubku. Použiť však môžete aj dve lyžice k tvoreniu jednotlivých kusov vyprážaných pochúťok. Hotové jednohubky vyberte a dajte odkvapkať na papierovú utierku.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=cUwYDfSY1Rw,

duck.show/prostaya-kartoshka-na-kazhdyj-den-retsept-kotoroj-zahotyat-znat-vse-sosedi.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.