Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na bravčovú krkovičku zo zaváracieho pohára, ktorý si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- Nachystať hlavne zaváracie poháre a sterilizovať ich. Potom siahnite po bravčovej krkovici vcelku a nakrájajte ju na malé kúsky, aby sa zmestila do pohárov, ktoré ste si pripravili a sterilizovali. V každom pohári by mal byť aspoň 1 celý kúsok mäsa.
- Ešte než budete dávať mäso do zaváracích pohárov, mali by ste ho dochutiť. Do mäsa votrite soľ, korenie, majorán a pretlačený cesnak. Všetky tieto suroviny by mali byť na mäse z oboch strán . Akonáhle bude mäso takto okorenené, dajte ho do misky a nechajte odležať ďalšie 2 dni v chladničke. Vďaka tomu natiahne viac chuti.
- Akonáhle uplynú 2 dni, kedy bolo mäso v chladničke, môžete ho vybrať a rozdeliť ho do zaváracích pohárov. Následne siahnite po väčšom hrnci a dajte ho na sporák . Na dno hrnca dajte utierku, položte na ňu poháre s mäsom a zalejte ich vodou tak, aby boli poháre do 3/4 ponorené vo vode. Nakoniec hrniec prikryte pokrievkou a vodu priveďte do varu.
- Potom, čo budete počuť, že už sa voda v hrnci varí, môžete stiahnuť teplotu, ale je potrebné ešte ďalšie 2 hodiny mäso variť na miernom ohni. Nakoniec platničku vypnite a poháre nechajte úplne vychladnúť . Až pôjde s pohármi manipulovať, môžete ich vybrať a dať do chladničky, kde stuhnú. Následne už si môžete kedykoľvek vybrať 1 pohár a pustiť sa do vynikajúceho mäsa.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Babičkina víkendová klasika: Jablkové “ TIRAMISU“ len tak niečo neprekoná!
Toto je to úplne najzdravšie ovocie na celom svete a aj tak sa naň ešte stále zabúda: Obsahuje 20-krát viac vitamínu C ako pomaranče.