VEĽKONOČNÉ zapečené zemiaky z jedného plechu: S mäskom, syrom a šampiňónmi chutia skvele!

Dnes sme si pre Vás pripravili neskutočnú dobrotu z jedného plechu, ktorá skutočne nemá konkurenciu.

Výborné jedlo, ktoré si pochvaľovala celá rodina.

Chutilo skutočne na jednotku, už teraz sa všetci tešia, kedy to pripravím znova.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 3 cibule
  • 600 gramov šampiňónov
  • 800 gramov zemiakov
  • 800 gramov bravčového mäsa
  • smotana na varenie
  • soľ
  • korenie
  • lyžička plnotučnej horčice
  • 200 gramov tvrdého syra
  • slnečnicový olej

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si olúpte cibuľu a vytvorte z nej tenké polmesiačiky. Potom ju osmažte v panvici s malým množstvom oleja. Medzitým si očistite šampiňóny a nakrájajte ich na rovnako hrubé plátky, následne pridajte k cibuli a restujte do zlatista zo všetkých strán.
  2. Ochutiť zeleninu môžete soľou a korením. Na rad neskôr prídu zemiaky, ktoré ošúpte, umyte v studenej vode a pokrájajte na kolieska asi 5 až 7 mm široké. Pripravené bravčové mäso odblaňte a naplátkujte (šírka plátu by mala byť asi centimeter). Mäso okoreňte podľa ľubovôle z oboch strán.
  3. Vezmite si dostatočne veľký plech a vymažte ho maslom. Do neho potom naskladajte striedavo radu naplátkovaných zemiakov v kombinácii s mäsom. Zemiaky nezabudnite tiež okoreniť. Keď surovinami poukladáte celé dno plechu, pustite sa do prípravy smotanovej omáčky.
  4. Smotanu na varenie zmiešajte s trochou plnotučnej horčice, osoľte, okoreňte a dôkladne premiešajte. Zmesou potom potierajte plátky zemiakov a mäsa, pomocou silikónového štetca. Keď spotrebujete všetku smotanovú omáčku, navrstvite na povrch mäsa a zemiakov osmahnuté šampiňóny s cibuľou.
  5. Rozprestrite po celej ploche. Na záver zasypte strúhaným tvrdým syrom a dajte do rúry zapiecť na 50 minút pri 180 stupňoch Celzia. Hotové zapečené zemiaky so šampiňónmi a mäsom na povrchu pekne zozlatnú.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bukvarche.com/2021/01/22/свинско-с-гъби-и-картофи-на-фурна-вкусе

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.