Tvarohové slimáčiky s polevou z kyslej smotany: VEĽKONOČNÁ babičkina maškrta, ktorú sme si veľmi obľúbili!

Slimáky s tvarohom, ktoré Vám dnes ukážeme, sú úžasne vláčne. Náplň je božsky lahodná a jemná, takže sa nenájde nikto, komu by nechutila .

Vyskúšajte tento recept s nami a nebudete ľutovať.

Tento recept si zamilujete ihneď po prvom ochutnaní a všetci Vás za tieto tvarohové slimáky budú nosiť na rukách.

Reklamy

Je zbytočné tieto slimáky popisovať slovami.

Tie proste musíte vyskúšať. Uvidíte že sa k nim budete radi vracať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 350 g múky / hladká
  • Kocka droždia (alebo sáčok sušeného)
  • 100 ml mlieka
  • 50 g cukor
  • 50 g masla
  • 70 g kyslej smotany
  • 3,5 g soli

NÁPLŇ

  • 500 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 100 g cukru

POLEVA

  • 200 ml kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do teplého mlieka vmiešame droždie a pridáme pol lyžičky cukru, 2-3 lyžice múky. Nechajte vzísť kvások, zhruba 30-40 minút
  2. Potom v mise zmiešajte všetky sypké prísady. Pridajte maslo, smotanu a premiešajte.
  3. Kvások zapracujeme do zvyšných surovín a vymiesime cesto. Cesto nechajte odpočinúť 10-15 minút.
  4. Odpočinuté cesto znova premiesime. Cesto teraz prikryjeme a necháme na teplom mieste nakysnúť.
  5. Medzitým si z tvarohu, vajcia a cukru pripravíme náplň. Všetky tieto suroviny zmiešajte dohromady.
  6. Teraz si rozvaľkajte cesto. Na hrúbku zhruba 0,5-1 cm a do tvaru obdĺžnika.
  7. Na rozvaľkané cesto poukladáte náplň. Teraz cesto aj s náplňou zrolujte do rolády.
  8. A teraz stačí nakrájať slimáky. Z jednej rolády by Vám slimákov malo vyjsť 20. Vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  9. V priebehu pečenia slimáky napuchnú. 5-7 minút pred koncom pečenia môžete slimáky potrieť vajcom. Pečieme pri 180-200 stupňoch podľa rúry, dozlatista
  10. Zmiešajte si nakoniec smotanu s cukrom. Po upečení zalejte slimáky smotanou s cukrom. Nechajte slimáky zakryté a po vychladnutí odkryte.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: timeshola.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.