Tradičný ruský zákusok „Vtáčie mlieko“ je naša obľúbená maškrta!

Patríte medzi tých, ktorí si ešte dobre pamätajú na maškrtu pod názvom „Vtáčie mlieko“? Ak Vám tento názov nič nehovorí ani zďaleka, je možné, že ho poznáte skôr pod pojmom „Ruská torta“.

Samozrejme, že ak ste zrovna nabehli na diétu, nie je to nič pre Vás…

My však veríme, že maškrta raz za čas vôbec ničomu neuškodí a vďaka nášmu receptu si môžete tento hriech dopriať.

Reklamy

Ľahký a nadýchaný želé dezert je famózny.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

– 2 balíčky želatíny
– 1 šálka mlieka
– 1 hrnček kryštálového cukru
– 450 g kyslej smotany
– 450 g chladené šľahačky
– rastlinný olej na vymastenie formy

Poleva
– 5 lyžíc kakaa
– 5 lyžíc cukru
– 1 balenie želatíny
– 5 lyžíc mlieka
– 1 šálka studenej vody

Takto budeme v recepte postupovať:

1)

V malej panvici zmiešajte 2 vrecúška želatíny s 1 šálkou mlieka. Rozpúšťajte na miernom ohni a šľahajte, kým z mlieka nejde teplo. Zmes sa však nesmie variť. Udržujte mlieko teplé.

2)

Vyšľahajte si šľahačku.

3)

Vymažte formu 20 x 30 cm olejom. V miske ručným šľahačom zmiešajte cukor s kyslou smotanou a šľahačkou. Všetko sa musí dobre prepojiť.

4)

Zmiešajte šľahačkovú zmes s teplým mliekom. Dobre premiešajte a ihneď prelejte do pripravenej formy. Zakryte vrch alobalom a nechajte vychladiť.

5)

Na polevu si v malej panve zmiešajte kakao, cukor a želatínu. Šľaháme, zalejeme vodou a mliekom. Na miernom ohni miešajte a priveďte do varu. Zmes by mala byť hladkej štruktúry. Naneste polevu na vychladený krém a krásne rozotrite. Poleva potrebuje hodinu na stuhnutie.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retseptytortov.ru/tort-ptiche-moloko/domashnij-tort-ptiche-moloko-klassicheskij-recept/

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.