Tradičná orechová roláda s medom z hrnčeka pripravená už za bleskových 25 minút! Pre nečakanú návštevu ako stvorená!

Pre milovníkov orechov dnes máme niečo špeciálne. Orechová roláda s medovým krémom je priamo božská.

Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen Vašej rodiny.

Roládka je sladká tak akurát a obzvlášť teraz cez leto, Váš byt príjemne prevonia.

Reklamy

Na tejto lahodnej orechovej roláde si pochutí proste úplne každý! Je vážne dokonalá!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 1 lyžicu medu
  • 1 šálka polohrubej múky/hladká
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • ½ šálky cukru kryštál
  • vanilková aróma

KRÉM

  • 1 plechovku karamelového Salka
  • 1 šálka mletých orechov
  • 2 polievkové lyžice medu
  • Lyžičku mletej škorice
  • Mleté orechy (navrch)

Takto budeme postupovať:

  1. Rúru zapneme na 180 stupňov a plech vyložíme papierom na pečenie. Vajcia vyšľaháme s cukrom do hladkej peny. Vmiešame med a postupne pridávame múku s práškom do pečiva a nakoniec primiešame tiež vanilková aróma. Cesto rovnomerne navrstvíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10-15 minút.
  2. Všetky suroviny na krém zmiešame v mise. Upečený plát cesta potrieme krémom. Nie však celým množstvom krému. Časť krému odložíme bokom. Cesto pevne zrolujeme a vrch potrieme zvyšným krémom.
  3. Roládu môžete vcelku, alebo rovno nakrájanú, ešte obaliť orechmi. Jednoducho ju v nich vyvaľkajte

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na orechovú roládu aj s Vašimi priateľmi!

Určite si na nej tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.