Obľúbené VIANOČNÉ kokosové rožteky s rumom: Na blížiace sa sviatky sú doslova ako stvorené!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na lahodné kokosové rožteky, ktoré skutočne nemajú chybu.

Pripravujeme ich pravidelne a hodia sa či už na oslavu, alebo len tak na maškrtné večerné chrumkanie ku telke 🙂

Pripravte si túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať, chutia skvele!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 200 gramov zmäknutého masla
  • 100 gramov kokosovej múčky
  • 50 gramov práškového cukru + malé množstvo na obalenie rožtekov
  • 2 lyžice rumu
  • 1 balíček vanilkového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do veľkej misy si preosejte cez jemné sitko hladkú múku, potom prisypte aj práškový cukor, kokosovú múčku, vlejte rum, vložte zmäknuté kúsky masla, vanilkový cukor a vypracujte rukami hladké a homogénne cesto. To zabaľte do potravinovej fólie a dajte chladiť do chladničky asi na hodinu.
  2. Po uplynutí tejto doby vyberte cesto z chladničky a na mierne pomúčenej doske rozvaľkajte na silnejšie plát. Z neho potom vykrajovačom vykrajujte rožteky.
  3. Ak nemáte formičku, môžete jednotlivé kusy tvoriť aj ručne z valcov. Vyskladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu cca 10 minút.
  4. Rožteky by sa nemali piecť dlho, aby neboli tvrdé.
  5. Dokončovanie kokosových rožtekov a ich servírovanie
  6. Keď kokosové rožteky zozlatnú na povrchu, vyberte ich z rúry a obaľte dôkladne v práškovom cukre.
  7. My ich ešte po upečení máčame v čokoládovej poleve : )

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=MIb7WTCcOIg

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.