Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutných kokoskách, ktoré jednoducho milujeme!
My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Kokosová pena:
Reklamy
- 3 bielka
- 210 g cukru (asi 1 šálka)
- 180 g sušeného kokosu (približne 2 šálky)
Čokoládový krém:
- 200 g čokolády
- 250 g masla
Linecké cesto:
- 140 g masla
- 1 žĺtok
- 70 g práškového cukru (asi 1/2 šálky)
- 230 g hladkej múky
Na dokončenie:
- 50 g jahodového džemu/ my dávame aj malinový (asi 1/4 šálky)
- 200 g čokolády na polevu
- 100 g masla na polevu
Postup:
1. Kokosové vrcholky:
- Nad vodným kúpeľom šľahajte bielka s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí a hmota nezhustne (asi 10-15 minút).
- Preneste zmes do misky a jemne do nej vmiešajte kokos.
- Cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou tvarujte kokosky na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečte pri 160 °C 10 minút, následne znížte teplotu na 50 °C, pootvorte rúru a dosušte ďalších 10 minút.
2. Čokoládový krém:
- Nad parou roztopte čokoládu a nechajte ju vychladnúť.
- Vyšľahajte maslo a po častiach do neho pridávajte vychladnutú čokoládu.
3. Linecké cesto:
- Zmiešajte maslo, žĺtok, cukor a preosiatu múku.
- Vypracujte hladké cesto, vyvaľkajte ho a vykrojte kolieska.
- Pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 7 minút.
4. Skladanie koláčikov:
- Na upečené a vychladnuté kolieska naneste vrstvu čokoládového krému.
- Na krém pridajte trošku jahodového džemu.
- Navrch umiestnite kokosku.
- Celý koláčik polejte čokoládovou polevou pripravenou roztopením čokolády a masla.
Tieto koláčiky sú zaručeným hitom na sviatočnom stole! 🎄
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.