Táto neodolateľná čokoládová torta je splneným snom pre všetkých milovníkov sladkého.
Je to naozaj poriadna dávka čokoládového potešenia.🎂
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že si ho budete pochvaľovať vy aj celá rodina!
Ingrediencie a postup na túto čokoládovú maškrtu:
- plech 38,5*29,5 cm papier
Cesto
6 bielkov
štipku soli
165 g cukor – vyšľahať na tuhý sneh
6 žĺtkov – pridávať po jednom do snehu
130 g múka hladka
40 g kakao
- múku a kakao zmiešať a pridať do snehu hotové cesto vylejeme na plech a pečieme 180 stup. 15 minút
- upečený plát okrájame boky do roviny potom ho rozrežeme na dve polovice a každú ešte rozkrojíme napoly tak nám vzniknú 4 pláty
Krém
500 g kyslá smotana 20 %
100 g práškový cukor
300 g masccarpone
40 g kakao
- všetko spolu vyšľahať
- pláty potrieme krémom vrch aj boky odrezky rozmixujeme a posypeme boky koláča
- nakoniec dáme schladiť na 30 minút
50 g čokoláda
40 ml mlieko
20 g maslo
- všetko rozvariť polevu naliať do cukrárskeho sáčku a malou dierkou mriežkujeme povrch koláča
- môžeme ho ozdobiť na rôzne spôsoby
A máme HOTOVO!
Mňam!😊 Dúfame, že vám táto čokoládová dobrota osladila deň.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept na čokoládovú tortu a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Ďalšie zaujímavé recepty:
Môj obľúbený recept na rezy ešte z môjho detstva: Nechytajú sa ani dobroty z miestnej cukrárne!