Najlepší nadýchaný čokoládový zákusok s višňami, šľahačkou a krémom

S tým, ako sa pomaly lúčime s Vianocami nám zo stolov tiež miznú cukrovinky, ktorými boli ešte pred pár dňami plné taniere. Pokiaľ ale nemáte sladkého ešte dosť, doprajte si nejaký chutný domáci zákusok.

Veľmi obľúbenou špecialitou cukrární je schwarzwaldská torta, ktorá v sebe kĺbi nesmrteľnú kombináciu čokolády, višní a nadýchaného šľahaného krému. Podľa tohto receptu si môžete pripraviť ľahšiu variáciu na tento zákusok.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

Reklamy
  • 9 vajec
  • 9 lyžíc cukru
  • 9 lyžíc múky
  • 6 lyžíc oleja
  • 3 lyžice kakaa

zloženie krému

  • 1 l smotany
  • 2 plechovky višní vo vlastnej šťave
  • 3 vajcia
  • 20 lyžíc cukru
  • 10 g želatíny
  • 50 ml višňového sirupu

zloženie polevy

  • 200 g horkej čokolády
  • 80 g mliečnej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 30 ml oleja

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Oddeľte bielky od žĺtkov a odložte ich do misky. Bielky zmiešajte s cukrom a vyšľahajte tuhú penu. Žĺtky zmiešajte s olejom a vmiešajte ich do bielkovej zmesi. Múku zmiešajte s kakaom a vmiešajte do vaječnej zmesi. Cesto rozdeľte na tri časti a každú z nich osobitne upečte na plechu s papierom na pečenie po dobu 25-30 minút pri 180 stupňoch.
  • Zmiešajte smotanu, vajce, cukor a zohrejte, kým zmes nezhustne. Po ochladení vyšľahajte. Želatínu zmiešajte so sirupom a zahrejte. Akonáhle sa rozpustí, vmiešajte ju do krému. Nakoniec pridajte višne z konzervy, bez šťavy.
  • Prvú vrstvu cesta položte do plechu ako základ torty a polejte ho višňovou šťavou z plechovky. Navrstvite na cesto tretinu krému, potom pridajte ďalšie plát cesta a opakujte. Povrch bude tvoriť krém. Nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu jednej hodiny.
  • Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a zmiešajte ju s olejom a smotanou, túto zmes potom nalejte na povrch torty a nechajte ho ešte hodinu pred podávaním stuhnúť v chladničke.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: retete-usoare.info

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.