Bravčové rezne môžu byť pre niektorých nudné, ale nedávno som objavila recept, kde sa mäso a ingrediencie navliekajú na špajle a pečú spolu.
Moja rodina bola nadšená z tohto jedla, a určite sa k nemu budem vracať častejšie.
Recept na bravčové kotlety bez obaľovania:
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 kg bravčového karé
- Asi 150 g slaniny nakrájanej na plátky
- 4 stredne veľké zemiaky
- 2 nie veľmi veľké cibule
- 20 ml sójovej omáčky
- 15 g kečupu
- 5 g jemnej horčice
- 25 g medu
- Pol lyžičky sladkej papriky
- 20 ml repkového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Reklamy
- Začnite tým, že nakrájate bravčové karé na 1 cm hrubé plátky. Jemne ich natrieme soľou a korením.
- Ošúpajte, umyte a nakrájajte zemiaky na plátky hrubé 5-6 mm. Ošúpajte cibuľu a nakrájajte na trochu užšie kolieska.
- Plátky zemiakov zmiešajte s olejom, sladkou paprikou a soľou a korením.
- Na dve dlhé paličky položte dva kúsky zemiakov, jeden bravčový rezeň (prepichnite ho na dvoch miestach v približne rovnakých intervaloch), dva plátky cibule a 1 plátok slaniny. Opakujte, kým nevyčerpáte suroviny.
- „Roládu“ zabaľte do alobalu a prenesiete na plechu do žiaruvzdornej formy.
- Pečte pri 200 stupňoch Celzia hodinu.
- Pripravte omáčku zo sójovej omáčky, kečupu, horčice a medu. Natrieme ňou jedlo a vložíme ešte na 15-20 minút do rúry, tentokrát bez prikrytia, aby mäso zhnedlo.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.