Gazdovské, zapečené kotletky od môjho strýka krčmára: S touto perfektnou cesnakovou omáčkou nikdy nemajú chybu!

Ďalšie z veľmi obľúbených jedál. Všetko naskladáte do zapekacej misky a pečiete….

Žiadna práca, žiadna zdĺhavá príprava, žiadna zašpinená kuchyňa.

Zapečené kotlety s omáčkou sú báječné.

Reklamy

Nemusíte sa hanbiť ich pripraviť ani ako slávnostné jedlo.

Len toho musíte urobiť viac, pretože jedlo zmizne počas chvíľky a všetci si budú chcieť pridať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  •  5 veľkých kotliet
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 hovädzí vývar v kocke
  • pol litra vriacej vody
  • 1 dl bieleho vína
  • z korenia soľ, korenie, bobkový list
  • olej, múka na obalenie/ hladká

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Kotlety očistite, umyte, vysušte, naklepte, osoľte a okoreňte. Potom ich obaľte v hladkej múke. Rozpáľte si olej a na ňom kotlety osmažte do zlatista. Keď sú osmažené, vložte ich do olejom vymastenej zapekacej misy a pridajte niekoľko bobkových listov.
  2. Na oleji, na ktorom ste smažili kotlety, osmažte teraz cibuľu nakrájanú na pásiky, k nej prihoďte nasekaný cesnak a 4 lyžice múky. V pol litri horúcej vody rozpustite bujón a tým zalejeme panvicu, na ktorej je cibuľa, cesnak a múka. Osoľte. Nerobte omáčku úplne hustú.
  3. Touto omáčkou zalejte kotlety tak, aby boli úplne ponorené. Zalejte vínom. Misu priklopte, alebo zakryte alobalom.
  4. Pečte 45 minút na 180 stupňov. Potom odstráňte kryt a pečte ďalších desať minút.
  5. Do omáčky tiež môžete pridať mletú papriku, ak máte radi. K tomuto jedlu podávame ako prílohu ryžu, cestoviny, alebo zemiakovú kašu.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  najbolji-recepti.com

Vyskúšajte tiež:

Tradičná orechová roláda s medom z hrnčeka pripravená už za rýchlych 25 minút!
Obľúbený jablkový zákusok: Jednoduchý a tradičný recept od babičky!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.