Falošné zmrzlinové rezy: Dokonalá maškrta, ktorej sa celá rodina nikdy nevieme doma dojesť!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú maškrtu, ktorej nikdy nie je dosť.

Reč je o „Falošných zmrzlinových rezoch“ , ktoré chutia skutočne na jednotku.

Tento recept si určite uložte, pretože túto dobrotu si určite zamilujete.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 4 polievkové lyžice vody
  • 6 polievkových lyžíc múky/ hladká
  • 4 polievkové lyžice kakaového prášku
  • prášok na pečenie
  • rumová esencia

zloženie sirupu

  • 100 ml vody
  • 50 g cukru
  • rumová esencia

zloženie krému

  • 4 žĺtky
  • 200 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 2 lyžice cukru
  • 160 g vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice múky

zloženie polevy

  • 250 ml smotany
  • 50 g čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zmiešajte všetky prísady na cesto do ľahkej zmesi a upečte ho v plechu vymastenom maslom a vysypanom múkou. Pečte po dobu 25 minút.
  • Pripravte sirup: Priveďte vodu do varu a rozpustite v nej cukor, pridajte rumovou esenciu a naneste sirup na vychladené cesto.
  • Pripravte krém: Zmiešajte žĺtky s cukrom a múkou, zahrejte mlieko a akonáhle sa začne variť, pridajte túto zmes a povarte, kým nezačne krém hustnúť. Po ochladení vmiešajte maslo a vanilkový cukor. Krém rovnomerne navrstvíme na cesto.
  • Pripravte polevu: V smotane rozpustite čokoládu a pripravenú zmes nalejte na povrch krému. Nechajte rez stuhnúť v chladničke a pred podávaním nakrájajte. Môžete povrch tiež ozdobiť strúhanou čokoládou.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: retete-usoare.info

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.