Marlenka , alebo len klasický medovník. Jeden z najviac obľúbených dezertov medzi deťmi aj dospelými. Vynikajúca kombinácia jemného cesta, medového sirupu, jemného krému a chrumkavých orechov.
Pokiaľ tiež milujete medovník, skúste si ho pripraviť doma podľa tohto receptu. Jedná sa o najjednoduchší postup, ktorý zvládnu pripraviť aj úplní začiatočníci.
Pritom ale zostane tá vynikajúcu chuť, ktorú všetci milujú!
Reklamy
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
zloženie cesta
- 250 g masla
- 300 g cukru
- 400 g múky/ hladká
- 1 polievková lyžica prášku na pečenie
- 3 vajcia
- 3 lyžice medu
- mlieko
zloženie krému
- 600 g kondenzovaného mlieka (sladkého)
- 375 g masla
na ozdobu
- Mleté vlašské orechy
- Čokoládové kondenzované mlieko
Takto budeme postupovať:
- Maslo rozpustíme v parnom kúpeli, pridajte med, práškový cukor, prešívanie múku, prášok do pečiva a vajíčka. Všetko dobre premiešajte. Ak je cesto husté, pridajte mlieko. Rozdeľte ho na tri rovnaké časti. Pečte na papieri na pečenie jeden plát po druhom v rúre o 180 stupňoch po dobu asi 8 minút.
- Zmiešajte kondenzované mlieko s maslom a vyšľahajte krém.
- Položte prvú vrstvu cesta, pridajte krém, potom opäť cesto, krém, cesto a krém. Povrch posypte mletými orechmi a pomocou čokoládového kondenzovaného mlieka vytvorte na povrchu vzory. Nechajte zákusok stuhnúť niekoľko hodín v chladničke a potom podávajte.
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.
zdroj: ketkes.com
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Tento je vnučkin najobľúbenejší: Bleskový raffaelo koláčik, s výbornou chuťou!
Toto sú tie najjemnejšie, vianočné, kakaové perníčky s famóznou vláčnou chuťou – Pripravené za chvíľu a podávať ich môžete takmer okamžite!