Domáca VIANOČNÁ poctivá marlenka s moc jednoduchou prípravou! Tá kupovaná sa na ňu ani z veľkej diaľky nechytá!

Marlenka , alebo len klasický medovník. Jeden z najviac obľúbených dezertov medzi deťmi aj dospelými. Vynikajúca kombinácia jemného cesta, medového sirupu, jemného krému a chrumkavých orechov.

Pokiaľ tiež milujete medovník, skúste si ho pripraviť doma podľa tohto receptu. Jedná sa o najjednoduchší postup, ktorý zvládnu pripraviť aj úplní začiatočníci.

Pritom ale zostane tá vynikajúcu chuť, ktorú všetci milujú!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 250 g masla
  • 300 g cukru
  • 400 g múky/ hladká
  • 1 polievková lyžica prášku na pečenie
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice medu
  • mlieko

zloženie krému

  • 600 g kondenzovaného mlieka (sladkého)
  • 375 g masla

na ozdobu

  • Mleté vlašské orechy
  • Čokoládové kondenzované mlieko

Takto budeme postupovať:

  • Maslo rozpustíme v parnom kúpeli, pridajte med, práškový cukor, prešívanie múku, prášok do pečiva a vajíčka. Všetko dobre premiešajte. Ak je cesto husté, pridajte mlieko. Rozdeľte ho na tri rovnaké časti. Pečte na papieri na pečenie jeden plát po druhom v rúre o 180 stupňoch po dobu asi 8 minút.
  • Zmiešajte kondenzované mlieko s maslom a vyšľahajte krém.
  • Položte prvú vrstvu cesta, pridajte krém, potom opäť cesto, krém, cesto a krém. Povrch posypte mletými orechmi a pomocou čokoládového kondenzovaného mlieka vytvorte na povrchu vzory. Nechajte zákusok stuhnúť niekoľko hodín v chladničke a potom podávajte.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: ketkes.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Tento je vnučkin najobľúbenejší: Bleskový raffaelo koláčik, s výbornou chuťou!

Toto sú tie najjemnejšie, vianočné, kakaové perníčky s famóznou vláčnou chuťou – Pripravené za chvíľu a podávať ich môžete takmer okamžite!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.