Bleskový čučoriedkový koláčik, ktorý zvládnete pripraviť jednoducho a chutí vždy doslova výborne!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborný koláčik, ktorý zvládnete pripraviť raz-dva.

Reč je o chutnom čučoriedkovom koláčiku, v ktorom samozrejme čučoriedky môžete zameniť za hocijaké ovocie, na ktoré máte práve chuť.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Chutí skvele!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 3 ks vajíčka
  • 200 gramov krupicového cukru
  • vanilkový cukor
  • 200 gramov bieleho prírodného jogurtu
  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 10 gramov kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 gramov čučoriedok
  • mäkké maslo

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do misy dajte vajíčka a krupicový cukor. Vyšľahajte do peny. Do tejto zmesi potom pridajte biely jogurt, preosiatu polohrubú múku a kypriaci prášok. Vymiešajte a vypracujte hladké cesto, v ktorom nebudú hrudky.
  2. Ak by ste mali problémy s hrudkami použite metličku.
  3. Ako ďalší krok si pripravte nádobu na koláč (okrúhlu formu) a dajte do nej papier na pečenie. Pečiaci papier potom pomažte maslom.
  4. Na dno formy dajte umyté osušené čučoriedky a na ne nalejte cesto, ktoré už máte pripravené. Vložte do rúry na 45 minút a 170 °C.
  5. Pokiaľ nemáte otváraciu formu na koláč, tak ho budete musieť po dopečení vyklopiť. Tým pádom sa čučoriedky úplne na konci ocitnú hore na koláči.
  6. Po 45 minútach vyberte dezert z rúry a vyklopte ho na tanier. Koláč nechajte vychladnúť
  7. Posypeme práškovým cukrom, prípadne pridáme šľahačku a môžeme podávať.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube.com/ Schnell Kochen

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.