Choux pečivo: nadýchané, jemné a plnené sladkým potešením
Francúzska cukrárska klasika, ktorá nikdy nesklame – krehké choux pečivo s bohatou náplňou.
Perfektné spojenie chrumkavého cesta a jemného krému, ktoré sa rozplýva na jazyku😊
Na tento vynikajúci dezert potrebujeme:
- plech
- papier
Cesto
250 ml voda
2 g soľ
8 g cukor
100 g maslo
všetko spolu uvariť
150 g múka hladká – prisypať múku a za stáleho miešania variť ešte 3 minúty cesto nechať vychladiť na 60 stup.
5 vajec
- vajcia dávame po jednom aby sa dobre spojili s cestom
- hotové cesto vložíme do cukrárskeho sáčku a následne vytláčame na papier
- rolky – nechávame odstup pri pečení
- potom, keď naskočia konce zatlačíme mokrým prstom a posypeme práškovým cukrom
- pečieme 210 stup. 5 až 10 minút
- potom znížime 170 stup.20 až 30 minút
- upečené necháme v otvorenej rúre 10 minút
Krém
2 vajcia
130 g cukor
50 g kukuričný škrob
500 ml mlieko
- uvariť puding
- hotový vylejeme do misky pod fóliu a necháme schladiť
150 g maslo – vyšľahať do peny a potom zmiešať s pudingom
Nakoniec hotovým krémom naplníme rolky a posypeme práškovým cukrom alebo postriekame zohriatou čokoládou.
A máme HOTOVO!😊
Mňam! Dobrota.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Video recept:
Ďalšie recepty pre Vás:
Do obľúbených zákuskov je doslova vždy ako stvorená: Recept na tú najlepšiu čokoládovú polevu!
Veľmi obľúbený „Raffaello“ krém pripravený len z týchto 4 ingrediencií!