Sladký Napoleon koláč je dôkazom, že najlepšie dezerty vznikajú z jednoduchých, ale dokonale vyvážených chutí. 🍰
Každá vrstva tohto koláča prináša dokonalú harmóniu chrumkavosti a krémovosti.
Vyskúšajte tento jednoduchý recept a nechajte sa očariť týmto mliečnym pokušením
POSTUP a INGREDIENCIE:
- plech papier 7 krát
Cesto
- 1 vajce
- 1 pol. lyžica rastl. oleja
- 1 pol. lyžica jablkový ocot
- 250 ml studená voda
všetko spolu zmiešať
- 500 g múka hladká
- 250 g studené maslo
Najprv nastrúhane maslo zmiesime s múkou a potom postupne primiešávame tekuté suroviny.
Ďalej vymiesené cesto dáme na dve hodiny odstáť do chladničky.
Krém
- 200 g cukor
- 55 g kukuričný škrob
- 55 g múka hladka
- 1 l mlieko
uvariť puding a vychladiť pod fóliou
- 200 g mäkké maslo – vyšľahať do peny
- 350 g kondezované mlieko
- 10 ml van. esencia
mlieko a esenciu zmiešame s maslom potom pridáme puding a vyšľaháme ho následne na krém
- 250 ml smotana 36%
vyšľaháme a šľahačku jemne vmiešame do krému
Stuhnuté cesto rozvaľkáme zvinieme do rolády a potom ju rozdelíme na 7 častí a každú časť znova rozvaľkáme. Ďalej vyrežeme kolieska s priemerom 28 cm na papier a pečieme 210 stup. 7 minút. Odrezky tiež upečieme, polámané použijeme na posyp. Nakoniec hotové pláty natierame krémom a kladieme ich na seba. Uložené potrieme taktiež celé krémom. Potom posypeme drobkami a dáme chladiť na 5 hodín do chladničky najlepšie cez noc.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!🍰
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň
Video recept:
Ďalšie zaujímavé recepty:
Rýchla piškótová maškrta s cukrárskym krémom: Nevieme sa jej doma nikdy dojesť!