Sladký klenot cukrárskeho umenia: Doslova neodolateľný Napoleon koláč

Sladký Napoleon koláč je dôkazom, že najlepšie dezerty vznikajú z jednoduchých, ale dokonale vyvážených chutí. 🍰

Každá vrstva tohto koláča prináša dokonalú harmóniu chrumkavosti a krémovosti.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept a nechajte sa očariť týmto mliečnym pokušením

Reklamy

POSTUP a INGREDIENCIE:

  • plech papier 7 krát

Cesto

  • 1 vajce
  • 1 pol. lyžica rastl. oleja
  • 1 pol. lyžica jablkový ocot
  • 250 ml studená voda

všetko spolu zmiešať

  • 500 g múka hladká
  • 250 g studené maslo

Najprv nastrúhane maslo zmiesime s múkou a potom postupne primiešávame tekuté suroviny.
Ďalej vymiesené cesto dáme na dve hodiny odstáť do chladničky.

Krém

  • 200 g cukor
  • 55 g kukuričný škrob
  • 55 g múka hladka
  • 1 l mlieko

uvariť puding a vychladiť pod fóliou

  • 200 g mäkké maslo – vyšľahať do peny
  • 350 g kondezované mlieko
  • 10 ml van. esencia

mlieko a esenciu zmiešame s maslom potom pridáme puding a vyšľaháme ho následne na krém

  • 250 ml smotana 36%

vyšľaháme a šľahačku jemne vmiešame do krému

Stuhnuté cesto rozvaľkáme zvinieme do rolády a potom ju rozdelíme na 7 častí a každú časť znova rozvaľkáme. Ďalej vyrežeme kolieska s priemerom 28 cm na papier a pečieme 210 stup. 7 minút.  Odrezky tiež upečieme, polámané použijeme na posyp. Nakoniec hotové pláty natierame krémom a kladieme ich na seba. Uložené potrieme taktiež celé krémom. Potom posypeme drobkami a dáme chladiť na 5 hodín do chladničky najlepšie cez noc.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!🍰

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

Video recept:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Jvot8b8dZeI&ab_channel=%D0%A1%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%9E

Ďalšie zaujímavé recepty:

Rýchla piškótová maškrta s cukrárskym krémom: Nevieme sa jej doma nikdy dojesť!

Potrebujete iba 4 vajcia a 1 jogurt: Blesková maškrta, ktorú sme si museli pripraviť hneď 2-krát po sebe!

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.