Voňavý guláš, ktorý rýchlo zasýti a zahreje! Šťavnaté mäso, voňavé korenie a dlhé dusenie, presne tak chutí pravý guláš!

Výborný voňavý guláš! Dusené mäso, koreniny a pomalé varenie – to je tajomstvo skvelého bravčového guláša! 🍲

Jednoduchý, sýty a plný chuti – presne taký, ako má byť! Voňavý guláš, ktorý vonia domovom a chutí každému!

Ingrediencie na tento chutný pokrm:

Reklamy
  • 5 lyžíc rastlinného oleja
  • 4 cibule
  • 600 g brav. pliecko
  • soľ
  • mleté korenie
  • 100 g paradajkový pretlak
  • 1 pol. lyžica sladkej papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 malé chilly papričky
  • 350 ml horúcej vody
  • 50 ml studená voda
  • 1 lyžica múka hladká
  • 100 ml horúca voda na doliatie
  • chlieb alebo cestoviny

POSTUP

  • Najprv si opražíme cibuľku, ktorú sme nakrájali na drobné kúsky.
  • Ďalej nakrájané bravčové pliecko na kocky vložíme do opraženej cibuľky a dusíme.
  • Dusíme 5 minút. Potom otočíme a dusíme ďalších 20 minút.
  • Pokračujeme tým, že zmiešame soľ, mleté korenie a sladkú papriku s mäsom.
  • Pridáme aj bobkové listy a chilly papričky.
  • Následne túto zmes zalejeme horúcou vodou. Mäsko dusíme prikryté 35 až 40 minút.
  • Potom nalejeme do guľášu 50ml studenej vody a 1 lyžičku hladkej múky.
  • Premiešame.
  • Na koniec dolejeme guľáš horúcou vodou 100ml, teplotu stiahneme na menší plameň a dusíme.
  • Dusíme ešte aspoň 10-15 minút.
  • Guľáš môžeme podávať s chlebom alebo cestovinami.

Máme HOTOVO!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Ďalšie zaujímavé recepty: 

Babičkine skvelé „šmakáče“ z kyslej smotany: Obľubuje ich už úplne celá naša veľká rodina, pripravujeme pravidelne!

Tradičná maškrta „SAMPITA“ od našej šikovnej babičky zo Srbska: Recept, ktorý je už veľmi dlho naším sladkým rodinným pokladom!

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.