Šťavnaté fašírky s voňavým kôprom a veľmi jemnou zemiakovou náplňou – dokonalá harmónia chutí!

Chrumkavé zvonka, mäkučké zvnútra – šťavnaté fašírky plnené zemiakmi a kôprom vás dostanú!😊

Ak milujete šťavnaté fašírky, tieto, ktoré sú plnené kôprom a zemiakmi vás úplne očaria. U nás doma sa po nich zaprášilo hneď!

Na ich prípravu potrebujeme:

Reklamy
  • pekáč vymazaný olejom
  • 10 ml mlieko
  • 4 plátky sendviča (bez kôrky namočiť do mlieka)
  • 1 mrkva (nastrúhať)
  • 2 cibule (nadrobno nasekať)
  • 500 g mleté mäso
  • soľ, korenie, sladká paprika červená
  • 2 celé zemiaky v šupke
  • 50 g kôpor (nadrobno nasekať)
  • 70 g maslo
  • 1 strúčik pretlačeného cesnaku

POSTUP

Soľ korenie a sladkú papriku spolu dobre premiešame. Pokračujeme tým, že z hotového mäsa urobíme asi 150 g placky. Uložíme ich na plech.
Ďalej do každej placky urobíme v strede jamku a dáme do nej celé vajce.  Potom placky pečieme v rúre na 180 stupňov približne 40 minút.
Následne si nachystáme 2 celé zemiaky v šupke, ktoré popicháme nožom a dáme ich piecť 180 stupňov na taktiež 40 minút.
Nachystáme si 50 g kôpru, ktorý nadrobno nasekáme. Pridáme 70 g masla, 1 strúčik pretlačeného cesnaku. Všetko dohromady zmiešame a hotovú zmes natrieme na upečené polovičky zemiakov. Potom ich dáme ešte zapiecť na 180 stupňov na 10 min.
A máme hotovo! Nakoniec mäsové fašírky môžeme podávať aj s varenými štuchanými zemiakmi.

Prajeme Vám dobrú chuť!😊

Zdieľajte tento jednoduchý  recept na šťavnaté fašírky s vajíčkom s vašimi priateľmi!

Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=LZtG-74vMek&ab_channel=MuttersRezepte

Ďalšie výborné recepty pre Vás:

BABIČKINE knedličky zo staršieho pečiva pripravené vždy veľmi rýchlo, len behom pár minút! Každoročná tradícia!

Jednoduchý, krémový lahodný koláčik: Sestra si okamžite pýtala recept!

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.