Babičkina blesková „rychlovka“ : Maškrta, ktorá sa hodí skutočne na každú príležitosť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Reklamy

Na cesto budeme potrebovať:

  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 80 g cukru
  • Vanilková aróma alebo vanilkový cukor
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva

Tvarohová plnka:

  • 150 g tvarohu
  • 20 g cukru
  • Vanilková aróma
  • 1 vajce

Na dokončenie:

  • Čučoriedky podľa chuti
  • Práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Príprava cesta:
    Vo veľkej miske vyšľahajte vajcia so štipkou soli a cukrom, kým nebude zmes jemná a nadýchaná. Postupne pridajte vanilkovú arómu, rastlinný olej a mlieko. Pomaly vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, až kým nevznikne hladké, rovnomerné cesto.
  2. Príprava tvarohovej plnky:
    V menšej miske zmiešajte tvaroh, cukor, vanilkovú arómu a vajce. Miešajte, kým sa všetky suroviny dôkladne nespoja do krémovej konzistencie.
  3. Zloženie a pečenie:
    Predhrejte rúru na 180 °C. Pripravte si tortovú formu s priemerom 26 cm a dôkladne ju vymastite. Nalejte do nej pripravené cesto a pomocou lyžice pridávajte tvarohovú plnku na povrch cesta. Nakoniec na vrch nasypte čučoriedky podľa vlastnej chuti.
  4. Pečenie:
    Koláč vložte do predhriatej rúry a pečte približne 40 minút, alebo kým nebude vrch koláča zlatohnedý a špáradlo po vytiahnutí zo stredu koláča suché.
  5. Dokončenie:
    Po upečení nechajte koláč mierne vychladnúť. Pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.

Tento koláč je ideálny na raňajky, dezert alebo len tak ku káve.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Túto prílohu by u nás vedeli jesť kľudne asi aj každý deň: Pečené dochutené cesnakové zemiačiky!

Veľmi chutné bravčové mäsko so zemiakmi: Toto je doslova prudko návykový recept!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.