Čokoládová, nepečená maškrta, ktorá mizne na oslave vždy z plechu ako prvá: Nikdy jej nie je dosť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reč je o chutnej nepečenej maškrte, ktorá nás okamžite dostala!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na sušienkový základ:

  • 200 g kakaových sušienok
  • Mlieko s lyžičkou instantnej kávy

Na krém:

  • 1 žĺtok
  • 80 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 500 ml mlieka
  • 100 g mascarpone
  • 50 g bielej čokolády

Postup prípravy:

  1. Príprava krému: V miske zmiešajte žĺtok, cukor a vanilkový cukor, až kým nevznikne hladká zmes.
  2. Pridanie škrobu a mlieka: Do zmesi pridajte kukuričný škrob a mlieko, a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  3. Varenie krému: Prelejte zmes do hrnca a varte na miernom ohni, za stáleho miešania, kým krém nezhustne.
  4. Dokončenie krému: Do horúceho krému pridajte mascarpone a nalámanú bielu čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a krém je hladký.
  5. Príprava sušienkového základu: V samostatnej miske zmiešajte mlieko s instantnou kávou.
  6. Vrstvenie sušienok: Kakaové sušienky namočte v kávovej zmesi a poukladajte ich na dno formy, v ktorej budete dezert pripravovať.
  7. Vrstvenie krému: Na vrstvu sušienok rovnomerne rozotrite časť pripraveného krému.
  8. Pokračovanie vo vrstvení: Striedajte vrstvy namočených sušienok a krému, kým neminiete všetky sušienky a krém.
  9. Dokončenie dezertu: Poslednú vrstvu krému zarovnajte a posypte nastrúhanou čokoládou podľa chuti.
  10. Chladenie: Dezert vložte do chladničky a nechajte ho stuhnúť, najlepšie cez noc, aby sa chute prepojili.
  11. Podávanie: Dezert nakrájajte na kocky a podávajte.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

„Dvoranský obrátený jablčník“: Na tejto skvelej dobrote dokážeme fičať vlastne kľudne aj celý rok!

Skvelá, zemiaková kaša a jej príprava od kuchára z renomovanej reštaurácie: Je vždy vzdušná ako páperie!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.