Zvonku chrumkavá a zvnútra lahodná: Babičkina štrúdľa podľa klasického receptu

Zdieľať na Facebooku

Klasická štrudľa môže byť pripravená rôznymi spôsobmi a výsledok chutí diametrálne rozlišne podľa toho, podľa akého receptu ste ju pripravovali.

Reklamy

Tento recept nám poslala p. Hanáková a my si ho nevieme vynachváliť.

Výborná klasická štrúdľa, ktorú podľa tohto receptu dokáže pripraviť každý.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 6 jabĺk
  • 125ml vody
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 PL strúhanky
  • 250g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 1 PL masla
  • Škorica podľa chuti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do múky nalejte vodu, pridajte vajcia a slnečnicový olej.
  2. Hmotu dôkladne premiešajte.
  3. Posypte si dosku múkou a začnite na nej miešať cesto. Malo by byť pružné a nelepivé.
  4. Prikryte ho utierkou a nechajte 25 minút v teple.
  5. Dajte si na stôl starší obrus, ktorý už nepoužívate, posypte ho múkou, položte naň cesto a jemne ho vyvaľkajte.
  6. Potom ho opatrne a pomaly vyťahujte prstami, pokiaľ nebude takmer priehľadné.
  7. Posypte cesto strúhankou.
  8. Olúpte si jablká, vyrežte z nich stred a nakrájajte ich na jemné plátky.
  9. Naskladajte  na strúhankovú vrstvu, na ktorú následne pridajte cukor a škoricu.
  10. Zabaľte do rolády a konce cesta dobre upevnite.
  11. Štrúdľu si premiestnite na plech, vidličkou do nej urobte pár dierok a pečte približne 30 minút pri teplote 190 stupňov.
  12. Vyberte z štrúdľu z rúry – potrite maslom, posypte cukrom a pošlite do rúry na ďalších 10 minút.
  13. Teplý jablkový štrúdľu môžete ozdobiť čokoládovým sirupom, práškovým cukrom alebo zmrzlinou. Vaše chuťové bunky zažijú dokonalú chuť a chrumkavosť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.