
Chcete si pripomenúť chuť detstvo v podobe domácej zmrzliny? Vďaka nášmu receptu môžete. Je úžasne smotanová a nenájdete v nej veľa chémie, ako je tomu u zmrzliny kupované. Pesimisti samozrejme môžu namietať, že pridaný cukor nie je práve to najlepšie.
Možno nie je, ale zmrzlina bez farbív, konzervantov a éčok rozhodne nič nepokazí. Deťom urobíte veľkú radosť . Komu je cukor veľkým tŕňom v oku, dávať ho nemusí. Všetko záleží na Vašom uvážení a na Vašej chuti.
Tieto ingrediencie budeme potrebovať:
- 4 žĺtky
- 200 ml mlieka
- 200 g cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
Takto budeme postupovať:
- Do misy dajte žĺtky a pripravte aj zvyšné suroviny.
- Uvarte mlieko a nechajte ho vychladnúť. Potom k nemu pridajte vaječné žĺtky a cukor. Mlieko zhustne. Potom znova zohrejte a priveďte do varu. Zmes dostane podobu kondenzovaného mlieka. Potom nechajte vychladiť.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme ručným šlahačom.Poté všetko spojte a dobre premiešajte.
- Umiestnite do formy, krabičky, alebo nádoby, ktorú ste si pre domácu zmrzlinu vybrali. Vložte do mrazničky. Aby sa Vám v zmrzline netvorili zbytočné kúsky ľadu, párkrát po 30tich minútach vytiahnite a premiešajte.
- Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvej, domáci a krásne smotanové zmrzliny.
Prajeme Vám dobrú chuť.
zdroj: bidista.com
Leave a Reply