Zemiakové placky so syrom, hubami a cibuľou pripravené na panvici!

Existuje mnoho receptov, pomocou ktorých sa dajú pripraviť huby. Dnes pre vás máme jeden, ktorý sa budete chcieť pripravovať neustále. Je vhodný ako samostatné podvečerné jedlo po dobrej prechádzke, ale aj ako príloha k pečenému mäsu. Hubári tento recept využívajú na spracovanie prebytkov húb, ktoré sa nechystajú sušiť, nakladať ani mraziť..

Vyskúšajte recept na chalúpke ešte dnes aj Vy. Uvidíte že si pochutí celá rodina!

Tieto ingrediencie budeme potrebovať:

Reklamy

CESTO

  • 800 g zemiakov
  • 40 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g najemno nastrúhaného syra
  • 50 g strúhanky
  • 200 g hladkej múky
  • soľ

NÁPLŇ

  • 500 g húb
  • cibuľa
  • Soľ, korenie
  • Prelisovaný strúčik cesnaku

NA OBALENIE

  • strúhanka
  • 1 vajce
  • štipka soli

Takto budeme postupovať:

  1. Cibuľu nakrájame na jemno a na troche oleja speníme do zlatista. Pridáme nadrobno nakrájané huby. Počkáme do zmäknutia húb a dbáme na to, aby sa voda z nich úplne vyvarila. Osolíme, okoreníme a očesnekujeme.
  2. Uvarené zemiaky ošúpeme a ešte teplé prelisujeme. Do vychladnutých zemiakov pridáme múku, maslo, vajce, soľ, strúhanku a strúhaný syr a zmes dôkladne premiešame.
  3. Z zemiakového cesta tvarujeme navlhčenými rukami placky, ktoré naplníme hubovú zmesou a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakového cesta tak, aby nám vznikol malý bochník.
  4. Tieto obalíme v hladkej múke a potom v rozšľahanom osolenom vajíčku a nakoniec v strúhanke.
  5. Bochníčky smažíme dozlatista

Zdieľajte recept na zemiakové bochníčky plnené hubami aj s priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.