Zemiakové karbonátky s cesnakom a luxusné chuťou – hotové za 35 minút!

Dnes si ukážeme recept na absolútne fantastický pokrm, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek a vždy je za pár minút pripravený.

Reklamy

Vaša rodina si zemiakový základ, doplnený o šťavnaté šampiňóny, zamiluje.

Každý člen Vašej rodiny bude toto lahodné jedlo absolútne milovať. Zapečená zemiaková kaša so šampiňónmi je geniálna.

Chuť tohto jedla je lahodná a neodolateľná. Výsledok vás milo prekvapí. Zapečenú zemiakovú kašu s ostatnými ingredienciami budete milovať.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 300 až 400 g zemiakovej kaše
  • 30 g masla
  • 200 g syra
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky mletého kôpru
  • 3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 160 g múky
  • 200 g húb
  • soľ
  • korenie
  • múka/hladká

NA OMÁČKU

  • 1 uhorka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • 200 g kyslej smotany alebo majonézy
  • soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zemiaky umyte, oškrabte a pripravte kašu. Zamiešajte do nej maslo a nechajte vychladnúť. Nastrúhajte syr a zmiešajte s kôprom.
  2. Huby pokrájajte na menšie kúsky a sprudka osmažte, dajte bokom.
  3. Zemiaky zmiešajte so všetkými zvyšnými surovinami, okrem húb a vymiešajte pevnú hmotu. Vytvarujte väčšie placky a do stredu vložte huby.
  4. Umačkajte a spojte prstami okraje Tieto vzniknuté gule pečte v horúcom oleji a potom uložte do tepla.
  5. Nakoniec si pripravte omáčku. Nastrúhajte uhorku a vytlačte šťavu. Rozdrvte cesnak a nasekajte kôpor.
  6. Uhorku zmiešajte s cesnakom, kôprom a kyslou smotanou (alebo majonézou) a podľa chuti dolaďte.
  7. Zemiakové karbonátky podávajte teplé a s omáčkou.

Máme hotovo..

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.