Že nejde pripraviť koláč bez pečenia? Veľký omyl tých, ktorí nepoznajú tento recept. Pripravte pochúťku pre seba a svojich hostí. Vás zaujme jednoduchosť, ostatných zase chuť ovocia a ďalších unikátnych ingrediencií

Keď sa hovorí o pečení koláča, väčšinou končia všetky recepty tým, že sa musia dať do rúry. V tomto prípade je to inak. Ukážeme si recept na nepečený koláč, ktorý Vás dostane.

Reklamy

Keďže nie je rúra nutnosťou, zaujme predovšetkým celková jednoduchosť receptu. To zároveň nijako neznižuje jeho chuť. Kto ho vyskúša, ten potvrdí, že je skvelý. A to ako vďaka ovociu, tak aj ďalším zaujímavým surovinám.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 50 sušienok
  • ¼ masla
  • ½ hrnčeka cukru
  • 40 ml smotany na šľahanie
  • 250 g syra mascarpone
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 banány

Takto budeme v recepte postupovať:

Cesto:

Cesto sa podarí aj bez pečenia, a to jednoducho tak, že najprv vezmete sušienky, ktoré nalámete, vhodíte do mixéra a potom rozdrvíte. Keď z nich bude hrubší prášok, začnete ich dôkladne miešať s maslom. Všetko začne tuhnúť a vy získavate pevnú hmotu, ktorou je ono vami požadované cesto. Akonáhle je hotové, dajte ho na 1 hodinu chladiť do chladničky.

Smotanový krém:

Medzi tým, čo cesto tuhne si môžete pripraviť smotanový krém. Ten nie je nijako zložitý. Vezmete pripravenú smotanu, v ktorej rozmiešate cukor a ďalej tiež syr mascarpone. Akonáhle vznikne hmota požadovanej konzistencie, dáte ju tiež poriadne vychladiť do chladničky a pustíte sa do tretej fázy.

Varenie pudingu:

Zámerne vyberáme najľahšiu variantu, ktorá je založená na využití pudingu v prášku. Ten sa jednoducho zmieša s mliekom a dá sa variť. Buď na sporák, alebo je možné použiť mikrovlnnú rúru. Keď je puding hotový, nechajte ho chvíľu vychladnúť a nachystajte si ostatné suroviny.

Vezmite formu a do nej dajte pripravené cesto. Nebojte sa použiť silu na to, aby bolo dôkladne natlačené a vytvorilo pevný základ. Následne dajte na cesto polovicu smotanového krému, ktorý dôkladne rozotrite. Na túto vrstvu patria na kolieska nakrájané banány. Všetko zalejte už chladným pudingom a keď začne tuhnúť, dajte na neho druhú časť smotanového krému. Potom by mal tento zákusok zamieriť na niekoľko hodín do chladničky, čím vznikne pevnejšia konzistencia, vhodná na krájanie.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.