Závin zo zdravého diétneho cesta bez masla, oleja a cukru

Dnes sme si pre vás pripravili skutočnú maškrtu v zdravšej variante, ktorá chutí skutočne lahodne.

Reklamy

Pripravte  si tento dezert a uvidíte, že si ho zamilujete.

U nás si ho zamilovala celá rodina.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 200 g celozrnnej múky
  • 200 g kyslej smotany – (smotana by nemala mať viac ako 8% tuku)
  • štipku soli

Na náplň:

  • 250 g strúhaných jabĺk, škoricu, med, mleté ​​orechy.

2. tip na náplň

  • 250 g nízkotučného tvarohu, 1 žĺtok, citrónovú kôru, hrozienka a med na dosladenie

3. tip na náplň

  • 400 ml mlieka, bal. vanilkového pudingu, 3 lyžice bieleho jogurtu, cukor na sladenie

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Príprava je veľmi jednoduchá – na cesto stačí zmiešať múku, smotanu, štipku soli a vypracovať tuhé cesto.
  2. Cesto treba skutočne dobre vymiesiť, aby sa všetky prísady spojili a vytvorili jednotnú hmotu.
  3. Aby cesto držalo pohromade, môžeme podľa potreby pridať viac múky, alebo smotany.
  4. Cesto musí byť pevné.
  5. Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenší plát. Na cesto navrstvíme vybranú náplň. Napríklad strúhané jablká s orechmi, medom a škoricou, tvaroh zmiešaný so žĺtkom, kôrou a medom, alebo vychladnutý puding zmiešaný s jogurtom.
  6. Postupujeme rovnako ako u iných závinov – cesto potreté náplňou jednoducho zavinieme a preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Potrieme studenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry.
  8. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35-40 minút, alebo kým povrch cesta nie je zlatistý.
  9. Nakoniec som závin posypala cukrom zo Stévie zmiešaným s kokosom.
  10. Závin môžete tiež posypať kakaovým práškom alebo strúhanou horkou čokoládou.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: irecept.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.